ABD ve Kanada’dan Müslüman Din Görevlileri Üniversitemizi Ziyaret Etti

04.01.2019
ABD ve Kanada’dan Müslüman Din Görevlileri Üniversitemizi Ziyaret Etti
Prof. Dr. Recep Şentürk, TURKEN Vakfı aracılığıyla ülkemizi ziyaret eden seçkin bir topluluğu ağırladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, 31 Aralık Pazartesi günü Süleymaniye Yerleşkemizdeki Darulkurra binasında, TURKEN Vakfı aracılığıyla ülkemizi ziyaret eden seçkin bir topluluğu ağırladı.

Amerika'da ve İngiltere’de özellikle lisans ve lisansüstü öğrencilerine konaklama, sosyal ve kültürel imkanlar sunmak amacıyla kurulan TURKEN Vakfı, Amerika ve Kanada’daki üniversitelerde görev yapan Müslüman din görevlilerinin Türkiye’yi tanımalarını ve ilişkiler geliştirmelerini sağlamak amacıyla bir proje yürütüyor. “Chaplain Bridges” (Müslüman Din Görevlileri) adlı bu proje kapsamında 23 Aralık 2018 – 2 Ocak 2019 tarihleri arasında sırasıyla Ankara, Bursa ve İstanbul’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Müslüman din görevlilerine yönelik birtakım sosyal-kültürel etkinlikler de düzenlendi. Bu çerçevede, Vakıf yetkilileri nezaretinde 40 kişiden oluşan misafir grubu, 31 Aralık 2018 Pazartesi günü Süleymaniye yerleşkemizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Öğretim üyelerimiz ve yetkililerden hem Süleymaniye Külliyesi hakkında hem de Üniversitemizin sürdürdüğü eğitimlere dair bilgi alan misafirlerimiz, ardından Rektörümüz tarafından Darulkurra’da ağırlandı. Prof. Dr. Recep Şentürk, Amerika ve Kanada’daki üniversitelerde görev yapan Müslüman din görevlilerine İbn Haldun Üniversitesinin uluslararası misyonundan ve “açık medeniyet” yaklaşımı çerçevesinde benimsediği eğitim modelinden bahsetti. Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.