ABD’de Fulbrighte Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Bursu

Değerli İbn Haldun Üniversitesi mensupları,

Aşağıda ana hatlarını bulacağınız burs duyurusuna cevap vermek isterseniz PDO olarak sizlere yardımcı olabilmek için başvuru sürecinde yanınızda olacağız.

pdo.ihu.edu.tr

ÖZET Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Programı, kariyerlerinin başındaki (7 seneden fazla öğretmenlik deneyimi olmayan) İngilizce Öğretmenliği ve benzeri alanlardan mezun olan bireylere yönelik dokuz ay süreli bir burs programıdır. İlgili diğer alanlar şunlardır:

1.İngiliz Dili ve Edebiyatı

2. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

3. İngiliz Dilbilimi

4. İngilizce Mütercim-Tercümanlık (İngilizce Çeviribilim)

5. Türkçe Öğretmenliği

6. Türk Dili ve Edebiyatı

7. Dilbilim

8. Gazetecilik ve Medya

Detaylı bilgi için bakınız: http://fulbright.org.tr/burslarimiz-ve-hizmetlerimiz/turkiye-cumhuriyeti-vatandaslarina-burslar/yabanci-dil-ogretim-asistanligi-flta-bursu/bursun-detaylari/

SON BAŞVURU TARİHİ  05.09.2018
KİMLER BAŞVURABİLER
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar başvuru yapabilir. Ayrıca Green Card sahibi olmamak veya “Green Card” başvurusu kabul edilmemiş olmak gerekli şartlar arasındadr.
  • İngilizce Öğretmenliği diplomasına sahip olanlar başvuru yapabilir.  Türkiye’deki üniversitelerin İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde öğrenci olmak ve en geç 2019 Haziran ayı sonunda lisans derecesiyle mezun olacakların da başvurma hakkı vardır.
  • İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, İngilizce Çeviri Bilim bölümlerinden mezun olmuş veya bu bölümlerde halen öğrenci olup en geç 2019 Haziran ayı sonunda lisans derecesiyle mezun olacak kişiler de programa başvurabilir. Ancak bu kişilerin Pedagojik Formasyon Sertifikaları sunmaları veya en geç 2019 Haziran’da formasyonu tamamlayacaklarını belirten resmi bir yazıyı başvuru evraklarına eklemeleri şartırya başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.
  • Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Dilbilim ve Gazetecilik ve Medya bölümlerinden de başvuru kabul edilmektedir. Bu alanlarda diploma sahibi olan adayların hem Pedagojik Formasyon Sertifikası sunmaları hem de en az 2 yıllık öğretmenlik tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • İyi derecede İngilizce bilgisi gereklidir. Bunu belgelemek için geçerli TOEFL iBT skorunun en az 79 veya IELTS Akademik skorunun en az 6 olması gerekmektedir.
  • Başvuran kişiler aday gösterilme ve seçilme süreci boyunca
  • Türkiye’de ikamet ediyor olmalı ve dokuz aylık programın bitiminde Türkiye’ye geri dönüş yapmalıdır.
  • Kariyerinin başında olmak (7 seneden fazla öğretmenlik deneyimi olmamak)
Sonuçların Açıklanma Tarihi:                  Nisan-Mayıs 2019