ABD’li öğrenciler Gençlik Köprüleri Projesi’nde Buluştu

18.07.2018
ABD’li öğrenciler Gençlik Köprüleri Projesi’nde Buluştu
“TURKEN Gençlik Köprüleri” projesi Yaz Eğitim Programı kapsamında Türkiye’de bulunan Müslüman ABD’li öğrencilerin ikinci grubu eğitimlerini tamamladı.

TURKEN Vakfı, Ensar Vakfı, TÜRGEV ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “TURKEN Gençlik Köprüleri (TURKEN Youth Bridges)” projesi Yaz Eğitim Programı kapsamında Türkiye’de bulunan Müslüman ABD’li öğrencilerin ikinci grubu eğitimlerini tamamladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversite eğitimlerini sürdüren Müslüman ABD’li öğrenciler proje kapsamında Türkiye’de misafir edildi ve Türkiye’nin tanınmış simaları ve akademisyenleri ile bir araya geldi. Türk kültürünün tanıtılması, kültürler arası etkileşimin artırılması, Türkiye’de bulunan eğitim fırsatlarından öğrencilerin haberdar edilmesi ve Müslüman gençler arasında iş birliği kültürünün geliştirilmesini amaçlayan projenin ilk gününde öğrenciler, Yenikapı Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilen eğitim programına katıldı.

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Necmeddin Bilal Erdoğan’ın katıldığı eğitim programının kapanışında, İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Aybakan, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Talha Köse, Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Faruk Yaslıçimen ve Dr. Fatih Çalışır seminer verdi. Programda, “Türkiye’nin İslam Dünyasındaki Yeri, Ana Hatlarıyla Osmanlı Tarihi, Türkiye’nin İslam Dünyasındaki Konumu ve Tarihsel Misyonu, İslam Dünyasında Dini Meseleler, Türkiye’de Kültür Politikaları, Modern Dünyada Müslümanlara Karşı Yeni Dinsel Meydan Okumalar, Güncel Dini Meseleler Karşısında Müslümanlar ve Batıda İslam Karşıtlığı” konuları ele alındı.

Öğrenciler programda gerçekleşen seminerlerin yanı sıra 10’ar kişilik gruplar halinde yaptıkları sunumlarla, Amerika ve Kanada’da Müslümanların karşılaştıkları problemlerle ilgili çözüm önerileri geliştirdiler. Programın üçüncü gününden itibaren İstanbul gezisine başlayan Turken Gençlik Köprüleri Proje Grubu, Temmuz ayı boyunca Türkiye’nin tarihi ve kültürel dokusunu da yakından tanıma fırsatı buldu. Bu çerçevede öğrenciler İstanbul gezilerini ve ziyaretlerini tamamladıktan sonra Ankara, Nevşehir ve Konya’da kurum ziyaretleri, kültürel etkinlikler ve geziler gerçekleştirdiler.

İkişer günlük yoğun eğitim ve etkinlik programını içeren proje, Temmuz ayı içinde üç kez düzenlenecek ve üç ayrı gruptan oluşan yaklaşık 300 ABD’li Müslüman öğrenci eğitimlere katılacak.