EDEP Uluslararası İslami İlimler Yaz Okulu Başladı

02.07.2018
EDEP Uluslararası İslami İlimler Yaz Okulu Başladı

Eğitime Destek Programları Merkezi (EDEP) tarafından düzenlenen geleneksel Uluslararası Yüksek İslami İlimler Yaz Okulu, açılış dersi ve verilen akşam yemeği ile başladı.

EDEP tarafından organize edilen İleri Düzey İslami İlimler Yaz Okulu, bu yıl İbn Haldun Üniversitesi tarafından da destekleniyor. Birçok ülkeden yapılan başvuru arasından seçilen ve çoğunluğunu yüksek lisans öğrencilerinin oluşturduğu 15 öğrenci, dört haftalık yoğun bir program takip edecek. Program, EDEP Yönetim Kurulu Başkanı ve İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk'ün açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Şentürk, medeniyetlerin ve ilimlerin merkezi konumundaki İstanbul'da gerçekleştirilecek yoğun eğitimden tüm katılımcı öğrencilerin büyük yarar sağlayacağına inandığını söyledi.

2 Temmuz - 27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan programda kelam, fıkıh, hadis gibi klasik ilimlerin yanı sıra "Islamic Epistemoplogy" ve "Tradition" gibi seminerlerde de verilecek. Eğitimin Arapça olduğu yaz okuluna bu yıl ABD, Kanada, Ürdün ve Bosna-Hersek'ten öğrenciler  katılıyor. Dersler hafta içi EDEP'in Fatih Şubesinde (Hırka-i Şerif) gerçekleşiyor. Bu yılki programın açılış dersini İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Aybakan verdi. Bilal Aybakan yaklaşık iki saat süren derste, "İlimler Tasnifi ve İslami İlimlerin Bu Tasnifteki Yeri" başlığını inceledi.