Eğitimin İnşa ve İhyası İstişare Toplantıları'nın İlki Gerçekleşti

12.06.2017
Eğitimin İnşa ve İhyası İstişare Toplantıları'nın İlki Gerçekleşti
İbn Haldun Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu ve Türkiye Maarif Vakfı’nın desteklediği istişare toplantısı gerçekleşti.

İbn Haldun Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu ve Türkiye Maarif Vakfı’nın desteklediği “Eğitimin İnşa ve İhyası İstişare Toplantıları - 1” konulu çalıştayda ilk gün, Üniversitemizin Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı ve çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı olarak Sayın Prof. Dr. Yüksel Özden açılış konuşmasını yaptı. Ardından sırayla Üniversitemizin Rektörü Sayın Recep Şentürk, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Prof. Dr. Birol Akgün ve Üniversitemizin Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Prof. Dr. İfran Gündüz açılış konuşmasında söz aldı.

Çalıştaya, Türkiye’nin birçok köklü üniversitesinden çok sayıda akademisyen katıldı ve birbirinden değerli düşüncelerini paylaştı. Çalıştayda birden fazla müzakere oturumları yapıldı. Oturumların konuları; “Varlık Tasavvurumuz”, “Bilgi Tasavvurumuz” ve Eğitim Tasavvurumuz”du. “Eğitimin İnşa ve İhyası İstişare Toplantıları - 1” kapsamında, oturumların konu başlıklarından yola çıkan akademisyenler, müfredatın nasıl olması gerektiği, bu fikirlerin uygulanabilirliğini tartıştı. İbn Haldun Üniversitesi’nde gerçekleşen ve gelecekte eğitimin yönünü değiştirecek bu önemli çalıştay Cuma akşamı sona erdi.