Endonezya–Türkiye ilişkilerinde İbn Haldun Etkisi

24.04.2018
Endonezya–Türkiye ilişkilerinde İbn Haldun Etkisi

Endonezya Yüksek Öğretim Kurumu temsilcileri ve ülkedeki 7 farklı devlet üniversitesinden gelen 30’a yakın üst düzey yönetici, Türkiye’deki yüksek din eğitimi tecrübesini yakından tanımak amacıyla İbn Haldun Üniversitesi’ne ziyarette bulundu.

İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Aybakan, üniversiteyi ve üniversitenin eğitim misyonu, pedagojik ilkeleri ve hedefleri, aynı zamanda üniversitenin İslami İlimler Bölümü ve Türkiye’deki din eğitimi ve öğretimi hakkında Endonezya heyetine bilgi verdi.

Misafirlerin sorduğu soruları da yanıtlayan Prof. Aybakan, üniversitenin dünya çapında yaptığı iş birlikleri hakkında merak edilenleri yanıtladı. Ziyarette, Türkiye-Endonezya iş birliklerini daha da ileriye taşımak için yapılması muhtemel iş birlikleri de gündeme geldi. Oldukça sıcak bir ilgiyle karşılanan heyet, gerçekleştirdikleri ziyaretle Endonezya ile Türkiye kardeşliğinin somut adımlarını daha da ileriye taşımış oldu.

Yaklaşık iki saat süren ziyaret sonrası misafirlere hediye takdim edilerek, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.