Güney Kore’den Üst Düzey Misafirlerimizi Üniversitemizde Ağırladık

İbn Haldun Üniversitesi, eğitim alanında uluslar arası işbirlikleri geliştirmeye dönük açılımlarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Güney Kore’den üst düzey misafirlerimizi Üniversitemizde ağırladık.

22 Ocak Salı günü Üniversitemizi ziyaret eden June Won Lee ve Yong Hwan Kim; Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. İrfan Gündüz, Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan ile Mütevelli Heyeti Üyemiz ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile bir görüşme yaptılar.

Güney Kore ve Türkiye arasındaki derin tarihi ilişkilerin ve dostluk bağının da gündeme geldiği görüşmede, söz konusu ilişkilerin daha da ileriye taşınması hususunda İbn Haldun Üniversitesinin yapabileceği katkılar masaya yatırıldı. Ziyarette; Korece ve Türkçe’nin öğretimi, araştırma imkanları geliştirilmesi, Güney Kore’nin seçkin üniversiteleriyle öğrenci-akademisyen değişimi gibi konularda ortak çalışmalar yapılması hususunda verimli istişareler de yapıldı.

Görüşmenin sonunda June Won Lee ve Yong Hwan Kim, üzerinde istişare edilen konuları daha ileriye taşımak adına Üniversitemiz heyetini Güney Kore’de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirttiler.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.