Hava Taşımacılığı Yüksek Lisans Programı Yeni Döneme Hazır

07.04.2018
Hava Taşımacılığı Yüksek Lisans Programı Yeni Döneme Hazır

Sektörün geleceğinde söz sahibi olacak havacılık liderlerinin yetiştirilmesi amacıyla, İbn Haldun Üniversitesi, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi ve Airbus tarafından hayata geçirilen Air Transport Management (Hava Taşımacılığı Yönetimi) Yüksek Lisans Programının yeni dönem hazırlık çalışmaları tamamlandı.

Programa ilişkin yüksek lisans çalışmalarının tamamlanması amacıyla, İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu, İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Hava Taşımacılığı Program Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Kuşakçı ve  Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nihat Gümüş Havacılık Akademisi’ni ziyaret etti.

Akademi yönetimi ve Airbus yetkilileri ile yapılan toplantıda İbn Haldun Üniversitesi, THY ve Airbus ortaklığı ile yürütülen Hava Taşımacılığı Yüksek Lisans Programı 2018 dönemi hazırlıkları ele alındı ve programın altyapısı daha da güçlendirildi. Global havacılık sektöründeki yeniliklere hızla ayak uydurarak kendini yenileyen program, küresel ölçekteki ortakları ve havacılık alanında dünya çapındaki akademik kadrosu ile öne çıkıyor. Akademik program boyunca havacılık ve uzay sanayi alanında bilgi ve becerilerle donatılan öğrenciler havayolu yönetiminin temelleri, havacılık ekonomisi, finans, gelir yönetimi, pazarlama, havacılıkta iş modelleri gibi sektörün hemen her alanına hitap eden güncel içerikli dersler alırken, aynı zamanda havalimanı planlaması ve yönetimi, havacılıkta tedarik zinciri, uluslararası stratejik yönetim ve hava taşımacılığı sözleşmeleri gibi konuları da modüler olarak seçme imkânına da sahip oluyor.