Hukuk Fakültemiz, ABD’nin En Etkili Hukuk Fakültelerinden Biriyle İşbirliği Anlaşması İmzaladı

07.12.2018

İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye’yi uluslararası alanda temsil edebilecek hukukçular yetiştirme hedefi doğrultusunda adımlar atmayı sürdürüyor. Fakülte, bu çerçevede 21 Kasım 2018’de, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Case Western Reserve Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Anlaşma kapsamında, birlikte çeşitli araştırma projeleri yürütülecek, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları hayata geçirilecek. Amerika’nın köklü üniversitelerinden olan Case Western Reserve Üniversitesi (CWRU), 1826 tarihinde kurulmuş olup; Mühendislik, Tıp ve Hukuk alanlarında dünyada önemli bir yere sahip. 1892 yılında kurulan CWRU Hukuk Fakültesi ise; Uluslararası Hukuk, Fikri Mülkiyet Hukuku, Sağlık Hukuku alanlarında Amerika’daki hukuk fakülteleri sıralamalarında en üst basamaklarda yer alıyor. Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Çalışkan, imzalanan işbirliği anlaşmasının önemini vurgulayarak, “Özellikle CWRU Hukuk Fakültesi’nin Frederick K. Cox Uluslararası Hukuk Merkezi, uluslararası hukuk alanında lider konumda olup, başarılı ve etkin bir kuruluş olarak aktif rol oynamaktadır. Bu bağlamda, İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak, uluslararası hukuk alanında akademik işbirliğimizi etkin ve fiili bir şekilde kullanıp, öğrencilerimizin ufuklarını daha da genişleterek, kendilerine bu alanda önemli kapılarak açmak en temel hedefimizdir.” değerlendirmesinde bulundu.