İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu Kuruldu

İbn Haldun Üniversitesi, kültür sanat alanındaki çalışmalarına bir yenisini ekledi. Hem medeniyetimizin musiki birikimine işaret etmek hem de bu nadide eserleri geleceğe taşımak adına, İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu kuruldu.

Başakşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek koro faaliyetlerinde katılımcılara dini mûsıkînin seçkin örnekleri ve bu repertuara dâhil olmuş günümüz eserleri meşk usulü ile öğretilecek ve icra ettirilecek. İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu, bu vesileyle Itrî’den Nâyi Osman Dede, Hammâmîzâde İsmail Dede Efendi’den Zekâi Dede’ye, Muzaffer Ozak Efendi’den Ahmet Hatipoğlu’na ve Safer Dal’a tasavvuf musikimizin köşe taşı isimlerini; biyografileri, eserleri ve musikimize diğer hizmetleriyle tematik bir şekilde koro katılımcılarına tanıtacak.

İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu, meşk faaliyetlerini Başakşehir’de gerçekleştirecek. Koro çalışmalarını aksatmadan devam eden katılımcılara sertifika verilecek. Ayrıca eğitim esnasında, koro ile beraber konserlerin tertip edilmesi planlanıyor.

Koroya katılım şartları ve internet üzerinden başvuru için: http://www.ihu.edu.tr/ibn-haldun-tasavvuf-musikisi-korosu-basvurulari/