İbn Haldun Üniversitesi ile Gazze İslam Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı

İbn Haldun Üniversitesi ile Arap dünyasının önde gelen üniversitelerinden olan Gazze İslam Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Gazze İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nasreddin Elmezaini ile beraberindeki heyet, İbn Haldun Üniversitesi’nin Başakşehir’deki yerleşkesinde Rektör Prof. Dr. Recep Şentürk’le görüştü.

Görüşmenin ardından konuşan Prof. Şentürk, İbn Haldun Üniversitesi’nin Türkiye’nin en yüksek oranda yabancı öğrenciye sahip üniversitesi olduğunu söyledi. Şu anda öğrencilerin yüzde 37’sinin uluslararası öğrenci olduğunu dile getiren Prof. Şentürk, üniversite olarak uluslararası öğrencileri cezbetmeye ve yurt dışındaki üniversitelerle iş birliği yapmaya çok önem verdiklerini anlattı.

Prof. Elmezaini ise Gazze İslam Üniversitesinin Arap üniversiteleri arasında 50. üniversite olduğunu, dünyada ise ilk 2000’e girdiklerini ve çok başarılı öğrencileri olduğunu söyledi. Bu protokolün iki üniversite arasındaki iş birliğini artırmaya yönelik olacağını söyleyen Prof. Elmezaini,  öğrenci ve çalışanların değişimi, ortak araştırmalar yapılması gibi konuları kapsayacak bu anlaşmanın imzalanmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.