İbn Haldun Üniversitesi ile Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

04.02.2018
İbn Haldun Üniversitesi ile Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi arasında eğitim, müfredat ve akademik araştırma alanları başta olmak üzere, bir dizi çalışma projesini içeren iş birliği anlaşması imzalandı.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ile Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dato’ Sri Dr. Zaleha Kamaruddin’in imzaladığı anlaşmaya göre, eğitim alanında Türkiye ile Malezya ilişkileri daha ileri bir düzeye taşınacak ve iki üniversite, ders içeriklerini inceleyerek müfredata yönelik çalışmalar gerçekleştirecek.

İbn Haldun Üniversitesi, Malezya’da Türkçe eğitimi verecek

İbn Haldun Üniversitesi ile Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi arasında imzalanan protokol, dil eğitimine yönelik ortak çalışmaları da içeriyor. Bu çerçevede İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, üniversite olarak Türkçenin Malezya’da öğretilmesine katkı sunabileceklerini belirtti. Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dato'Sri Dr. Zaleha Kamarudin de Türkiye’de Malay dili eğitimi vermeye hazır olduklarını kaydetti. İslami finans ve bankacılık alanında tüm dünyada yapılan araştırmaların yüzde 11’inin üniversitelerinde yapıldığını belirten Prof. Kamarudin, üniversitelerinin bu alanda dünyada en çok araştırmanın yapıldığı eğitimi kurumu olduğunu ve İbn Haldun Üniversitesi ile hem İslami finans hem de helal endüstri gibi alanlarda ortak çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Uluslararası “Muslim Future Thinkers” konferansının ikincisine İbn Haldun Üniversitesi ev sahipliği yapacak

İbn Haldun Üniversitesi ile Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi, medeniyet araştırmaları alanında da ortak çalışmalar yapacak. Bu alanda İbn Haldun Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü (MEDİT) ile Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi’nin Uluslararası İslam Düşüncesi ve Medeniyeti Enstitüsü (ISAC) yakın ilişki içinde olacak ve bölgesel ve küresel ölçekte bir dizi alanda ortak çalışmalar yapacak.

İmzalar atıldıktan sonra yapılan yuvarlak masa toplantısında Uluslararası Malezya İslam Üniversitesinde ilki gerçekleştirilen “Muslim Future Thinkers” isimli konferansın ikincisinin İbn Haldun Üniversitesi’nin ev sahipliğinde İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu ile ortaklaşa gerçekleştirilmesine karar verildi.