İbn Haldun Üniversitesi Öğrencileri Katar’da Düzenlenen Gençlik Forumuna Katıldı

25-27 Kasım 2018 tarihleri arasında bu sene 5.si düzenlenen Katar Üniversitesi Gençlik Forumu’na İbn Haldun Üniversitesi de katıldı. Gönüllülük ve sosyal hizmet konularının ele alındığı Forum; dünyanın çeşitli yerlerinden gelen üniversite öğrencilerini bir araya getirerek, öğrenciler tarafından üniversitelerde yürütülen sosyal hizmet faaliyetlerinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla düzenlendi.

Forumda aralarında Kuveyt, Malezya ve Çin’in de bulunduğu 11 ülkeden katılan öğrenciler, sosyal hizmet ve gönüllülük çerçevesinde sunumlar yaptı. Bu bağlamda Katar Üniversitesi tarafından çeşitli atölye çalışmaları da gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin katıldığı atölyede ise Katar Görme Engelliler Derneği ziyaret edilerek ve görme engelli bireylerin hayata nasıl tutunduklarını, günlük hayatta ne gibi zorluklarla karşılaştıklarını anlamak amacıyla etkinlikler düzenlendi. Bu sayede öğrenciler gönüllülük hakkında teorikte öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme olanağı buldu ve tecrübelerini birbirleriyle paylaştı.

Katar Üniversitesi Gençlik Forumu’nda Türkiye’yi temsil eden İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Ofis Daire Başkanı Enes Yalman, programın üçüncü gününde kamu hizmeti ve sosyal gönüllülük hakkında sunum yaptı. Gençlerin kamu hizmetine teşvik edilmesinin önemini vurgulayan Yalman, sunumu ile İbn Haldun Üniversitesi’nin bu bağlamdaki vizyon ve misyonunu katılımcılara aktardı.

İbn Haldun Üniversitesi öğrencileri, sunumlar ve çeşitli atölye çalışmalarının yanı sıra; Katar kültürü ve sosyal yapısını tanımak ve anlamak amacıyla Doha’yla özdeşleşmiş mekanları da ziyaret etti.