İbn Haldun Üniversitesi 'Pearls of Quran' Etkinliğine Katıldı

18.05.2018
İbn Haldun Üniversitesi 'Pearls of Quran' Etkinliğine Katıldı
İbn Haldun Üniversitesi, "Pearls of Quran" programına katılarak konuklara mukayeseli eğitim hedeflerini anlattı.

İbn Haldun Üniversitesi, işbirliği yaptığı Al-Madina Enstitüsü'nün her yıl düzenlediği "Pearls of Quran" programına katılarak konuklara mukayeseli eğitim hedeflerini anlattı.

İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Ofis Daire Başkanı Enes Yalman, "Pearl of Quran" etkinliğinde açılan tanıtım standına gelen katılımcılara üniversitenin gelecek hedeflerini anlattı. Etkinlik kapsamında düzenlenen panellere de katılan Yalman, İbn Haldun Üniversitesinin, Doğu ile Batının birleştiği bir ilim ortamı kurma konusundaki vizyonuna dikkat çekti. İbn Haldun Üniversitesinin sosyal bilimleri yeniden gündemin üst sıralarına taşımayı hedeflediğini vurgulayan Yalman, bu çerçevede disiplinler arası ve mukayeseli eğitimin ön plana çıkarıldığını belirtti. "Pearl of Quran" etkinliği katılımcıları İbn Haldun Üniversitesi tanıtım standına büyük ilgi gösterdi. İbn Haldun Üniversitesi ile Al-Madina Enstitüsü işbirliğinde İstanbul'da "Suhba Fellowship Program" adında bir etkinlik yürütülüyor. Mokhtar Maghraoui liderliğinde dokuz ay sürecek olan programda, bireylerin kendi kendilerine değişimini sağlayarak manevi potansiyellerini artırmaları hedefleniyor. Program süresince İslami İlimler ve Arapça eğitimleri de veriliyor.