İbn Haldun Üniversitesi Yaz Okulu Dil Programı başvuru süresi uzatıldı

İbn Haldun Üniversitesi Yaz Okulu Dil Programı başvuru süresi, yoğun istek üzerine 31 Mayıs 2018 tarihine kadar uzatıldı. Dil Programı Türkçe, Osmanlıca, Farsça ve Arapça dillerinde uluslararası lisans ve lisansüstü öğrencileri ile profesyonellere yoğun bir eğitim veriyor.

Süleymaniye Cami kompleksinde 25 Haziran ile 17 Ağustos arasında gerçekleştirilecek program, müfredatlar arası bir program ile müfredat dışı etkinlikleri birleştiren yoğun bir eğitim deneyimi sunuyor. Etkinlikler arasında tarihi mekanlar ve arşivlere düzenlenecek geziler, sohbet etkinlikleri, sinema gösterimleri, kültürel etkinlikler ve seminerler bulunuyor. Tüm bu etkinlikler tarih, siyaset, edebiyat ve güzel sanatlar alanında deneyimli bir akademik kadro tarafından gerçekleştirilecek.

Kredi transferi olanağı da sunulan programda, Yaz Okulunu başarılı şekilde bitiren her öğrenciye sertifika veriliyor.

Programa başvurmak isteyenler, gerekli formu doldurarak, öz geçmişleri, pasaport/kimlik fotokopisi ve transkript ile birlikte yetkililere iletmek durumunda.

Sınırlı sayıda burs imkanı

İbn Haldun Üniversitesi Yaz Okulu Dil Programı, akademik başarı ve ekonomik ihtiyaçlara bağlı olarak farklı kategorilerde sınırlı sayıda burs imkanı da sağlıyor. Programda, 2018 yılı sonbahar dönemi için kabul edilen lisansüstü öğrencilerine yönelik indirim de mevcut. Burs imkanlarına başvurabilmek için katılımcıların, fakülte üyeleri ya da yönetimden bir tavsiye mektubu sunması gerekiyor.

Seviye tespit sınavından sonra başlayacak programda, 140 saatlik bir eğitim gerçekleştirilecek ve bu eğitim iki dönemlik dil eğitimine eşit durumda. 70 saatlik program seçeneği ise bir tam döneme eşit sayılıyor.

Yaz Okulu Dil Programı ücretlerine, eğitim masrafları, eğitim malzemeleri, öğle yemekleri ve programa ilişkin aktiviteler dahil iken, konaklama, uluslararası seyahat masrafları, pasaport ve vize ücretleri ile sağlık/seyahat sigortaları dahil değil. Program süresince konaklama ihtiyacı duyan öğrenciler, İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Ofis Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek yardım alabilir.

İbn Haldun Üniversitesi Yaz Okulu Dil Programı, İbn Haldun Üniversitesi Dil Okulları ile Tarih Bölümü işbirliğinde düzenleniyor.

Başvurular, ücretler ve program içeriklerine yönelik ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

IHU Summer Language Program