İbn Haldun Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Geç Dönem Başvuruları Başladı

09.07.2018
İbn Haldun Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Geç Dönem Başvuruları Başladı
Yüksek lisans ve doktora programları geç dönem başvuruları 9 Temmuz 2018 itibariyle başladı.

İbn Haldun Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programları geç dönem başvuruları 9 Temmuz 2018 itibariyle başladı. Kariyerinde dünyaya açılma hedefi olan gençlere önemli fırsatlar sunan İbn Haldun Üniversiteside yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapmak için son tarih 26 Ağustos olarak belirlendi. Üç dilde verdiği zorunlu eğitim ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yurt dışında araştırma yapma fırsatı sunan İbn Haldun Üniversitesi, yüksek lisans ve doktora için üniversiteyi tercih edecek öğrencilere yüzde 100 burs imkanı da tanıyor. İbn Haldun Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan bir araştırmada, öğrencilerine “tam burs” veren vakıf üniversiteleri arasında ilk sırayı almıştı. Sosyal bilimlerin farklı alanlarında yetkin, uluslararası platformlarda ve eğitim kurumlarında çalışmalar yapmış bir akademik kadroya sahip olan İbn Haldun Üniversitesinde, Klinik Psikoloji, Türkiye Çalışmaları, Din Bilimleri, Uluslararası ve Mukayeseli Hukuk gibi öğrencilerin daha spesifik alanlarda yüksek lisans yapabileceği bölümler bulunuyor.

İbn Haldun Üniversitesindeki 30’a yakın yüksek lisans programlarını şöyle sıralamak mümkün:

Tezli Programlar:

• Din Bilimleri (Türkçe)
  • Felsefe (İngilizce)
  • Finansal Ekonomi (İngilizce)
  • İşletme (Türkçe)
  • Klinik Psikoloji (Türkçe)
  • Radyo, Televizyon ve Sinema (%30 İngilizce)
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İngilizce)
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
  • Sosyoloji (İngilizce)
  • Temel İslam Bilimleri (%30 İngilizce)