İbn Haldun Üniversitesinden Arabuluculuk Eğitimi

16.11.2018
İbn Haldun Üniversitesinden Arabuluculuk Eğitimi
“Arabuluculuk Eğitimi” Bakırköy Taş Mektep yerleşkesinde başladı.

İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İHSEM) tarafından düzenlenen “Arabuluculuk Eğitimi” Bakırköy Taş Mektep yerleşkesinde başladı.

Eğitim; 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ve ilgili yönetmelik kapsamında, arabuluculuk siciline kayıt olabilmek için Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan yazılı ve uygulamalı sınava giriş hakkı kazanabilmek açısından, adaylara gerekli bilgileri sağlamayı amaçlıyor. 84 saatten oluşan eğitime, mesleğinde en az 5 yıllık kıdeme sahip hukuk fakültesi mezunları katılıyor.

İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Yeşilırmak ve Dr. Yeliz Bozkurt Gümrükçüoğlu tarafından verilen eğitimler haftanın 5 günü sürüyor. 14 modülden oluşan eğitimde “Arabuluculuk Nedir?”, “Arabuluculuk Sürecinin Temel İlkeleri”, “Arabulucu Kimdir?”, “Arabuluculuğun Aşamalarının Gözden Geçirilmesi”, “Hazırlık Aşaması”, “Başlangıç Aşaması”, “İnceleme Aşaması”, “Müzakere Aşaması”, “Sonuç/Anlaşma Aşaması”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Farklılık ve Arabuluculuk”, “Uygulama Eğitimi” ve “Arabuluculuk Mevzuatı” başlıkları ele alınıyor.