İbn Haldun Üniversitesinden İsrail'e Lanet, Filistin'e Destek Çağrısı

16.05.2018
İbn Haldun Üniversitesinden İsrail'e Lanet, Filistin'e Destek Çağrısı
Gazze’de protesto gösterileri yapan sivilleri; çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı ayırt etmeksizin hunharca öldüren İsrail’i nefretle kınıyor, Filistinli mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz.

İnsanlığın kadim şehri Kudüs’te yaşanan işgal ve zulme karşı uluslararası toplumun vicdanını sarsma umuduyla Gazze’de protesto gösterileri yapan sivilleri; çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı ayırt etmeksizin hunharca öldüren İsrail’i nefretle kınıyor, Filistinli mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz.

Tarihte barış ve huzurun merkezi olan ve Darü’s-selam olarak bilinen Kudüs ve Filistin toprakları, maalesef uzun zamandan beri acılar içinde kıvranmaktadır. Bu mübarek toprakları yurt edinmiş Filistinli kardeşlerimizin yaşam hakları, özgürlükleri ve umutları gasp edilmektedir. Bizler Filistinli kardeşlerimizle gönül bağımızı hiçbir zaman koparmadık, koparmayacağız. Filistin’de akl-ı selimin devreye girmesi en büyük temennimizdir. Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenen ve insanların yaşama hakkına saygı göstermeyen zalim ve merhametsizlere fırsat vermemesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Kardeşlerimizin içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için Türkiye hükümetinin çabalarını destekliyor, İslam İşbirliği Teşkilatını ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerini acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.