İHÜ İngilizce Hazırlık Okulu’na Uluslararası Akreditasyon!

İbn Haldun Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu, uluslararası alanda gurur verici bir başarıya imza attı. Uluslararası, tarafsız ve bağımsız “Edexcel-Pearson Assured” kurumu tarafından kalite denetimine tâbi tutulan İngilizce Hazırlık Okulu, başarılı bir performans göstererek uluslararası düzeyde akredite edildi.

İngiltere’deki üniversitelerin yüzde 97’siyle birlikte çalışan, yaklaşık 100 ülkede faaliyet gösteren “Edexcel-Pearson Assured” müfettişleri İbn Haldun Üniversitesi’ne gelerek standartlara uyum noktasında çeşitli denetlemeler yapmışlar, öğretim kadrosu ve öğrencilerle görüşmeler yapmışlardı. Süreç sonunda kurum, İHÜ İngilizce Hazırlık Okulu’nu yönetim-organizasyon, eğitim- öğrenme ve ölçme-değerlendirme olmak üzere üç temel kalite ölçütü kapsamında değerlendirdi ve toplam 40 kalite standartından 40’ına da tam uyum sağladığını tespit etti.

“Pearson Assured” Nedir?

“Pearson Assured”, dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketi Pearson tarafından geliştirilen, uluslararası tanınırlığa sahip kalite güvencesi ve akreditasyon sistemidir. Bu akreditasyona sahip eğitim kurumlarının öğrencileri, uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip “Pearson Assured Sertifikası” almaya hak kazanırlar.

“Pearson Assured” Sertifikası’nı Kimler Alabilir?

Üniversitelerin “Pearson Assured” tarafından akredite edilen programlarını başarı ile tamamlamış öğrenciler, uluslararası tanınırlığı olan ‘Pearson Assured Akreditasyon Sertifikası’ alabilme hakkına sahiptirler. Sertifika süreci; başvuru, onay, İngiltere’de basım ve teslimat aşamalarından oluşan 4 haftalık bir süreyi kapsar.

“Pearson Assured” Neden Önemli?

İbn Haldun Üniveristesi öğrencileri, başarıyla bitirdikleri programın “Pearson Assured” tarafından akredite edilmiş, dolayısıyla da kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanacaklardır. Bu sertifika, öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha geniş çaplı bir geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacaktır.

Pearson, dünya çapında 1000’den fazla kurum ile çalışmaktadır. Dolayısıyla Pearson sertifika almaya hak kazanan öğrenciler, bu belgeyle okul kabullerinde, iş başvurularında ve kariyerlerine devam etmelerinde önemli bir destek elde edecektir.