İslam Dünyası Gençlik Başkenti Devir Teslim Töreni Ankara’da Gerçekleştirildi

“Kudüs-2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti” programının devir teslim töreni, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) tarafından Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi ile Gençlik ve Spor Bakanlığının iş birliğinde 11 Mart Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirildi. Gençlik başkenti ilan edilen Kudüs’te bir yıl boyunca kültürden spora, akademik alanlardan siyasete pek çok etkinlik düzenlenmiş, etkinlikler kapsamında fotoğraf, resim, yazı yarışmaları da yapılmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, Kudüs’ün 2018 yılında üstlendiği İslam Dünyası Gençlik Başkenti unvanı, sembolik anahtar teslimiyle 2019 yılı için Katar’ın başkenti Doha’ya devredildi.

Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Kurulu Başkanı Orgeneral Cibril Recub, Katar Gençlik ve Spor Bakanlığı Danışmanı Abdulrahman el-Hayri, Katar Ankara Büyükelçisi Salim bin Mübarek el-Şafi, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Recep Şentürk ve Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kurt hazır bulundu.

Kudüs-2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti’ne verdikleri desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk’e, Bakan Kasapoğlu tarafından bir hediye takdim edildi. Devir teslim programı kapsamında yıl boyu gerçekleşen etkinliklerde başarılı olan katılımcılara da ödüllerinin verilmesinin ardından, 2019 yılında bu unvanı taşıyıp, programa ev sahipliği yapacak Doha için temsili anahtarın Katarlı yetkililere teslim edilmesiyle tören sona erdi.

İbn Haldun Üniversitesi ve İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF-DC) işbirliğiyle düzenlenen Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu, “Entelektüel Yeterlilik ve Bağımsızlık” temasıyla 5-6-7 Ekim tarihlerinde Başakşehir yerleşkemizde gerçekleştirilmişti.