Launching a Revolution in Teaching Economics

İktisat Bölümü Seminerleri’nin yeni dönemdeki ilk konuğu Pakistan Kalkınma Ekonomisi Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asad Zaman. Prof. Dr. Asad Zaman’ın “İktisat Eğitiminde Bir Devrim Başlatmak” konulu semineri, 8 Şubat 2019 Cuma günü Başakşehir Kampüsü Mukaddime Salonu’nda gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Asad Zaman Kimdir? Pakistan Institute of Development Economics'te Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Asad Zaman, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) Matematik alanında lisans eğitiminin ardından Stanford Üniversitesi’nde Ekonomi doktorası yaptı. Dr. Zaman; Pensilvanya, California Teknoloji Enstitüsü (CALTECH), Columbia, Karaçi, John Hopkins, Bilkent ve Lahor üniversitelerindeki akademik görevlerinin yanı sıra İslamabad Uluslararası İslam Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomisi Enstitüsü’nde de (IIIE) çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ekonometri, mikroekonomi, istatistik, İslami iktisat gibi alanlarda birçok akademik çalışması bulunan Zaman’ın, yoğun olarak ilgilendiği konular arasında İslami iktisat ve finans konuları yer almaktadır.