Onur Programı akademik yılı tamamladı

İbn Haldun Üniversitesi Onur Programı 2017-2018 akademik yılını düzenlenen törenle kapattı. Onur Programı kapsamında düzenlenen atölyelere katılan öğrencilere sertifikalarının verildiği etkinlik üniversitenin Başakşehir Kampüsü’nde gerçekleşti.

2017-2018 akademik yılı boyunca gerçekleştirilen atölyelere katılan öğrenciler, “Dergi Editörlüğü, Özgün Yazarlık, Güncel Problemler Farklı Yaklaşımlar, Osmanlı Türkçesi, Türkiye Siyasetinde Tartışmalı Konular, Ortadoğu’da Güncel Krizler, Etkili İletişim ve Beden Dili, Osmanlı Matbuatında Çocuk, Dil ve Modernite, Batı Medyasında Müslüman Dünyası” branşlarında alanında uzman akademisyenlerden aldıkları eğitimleri başarıyla tamamladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Onur Programı Genel Koordinatörü Mahmut Salih Eser, Türkiye’de ilk olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Onur programı ile açık medeniyet vizyonuna sahip çıkma ideallerinin olduğunu belirten Eser, fikri bağımsızlık için de ciddi gayret harcadıklarını söyledi.

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz de öğrencilerin programa gönüllü katıldıklarını hatırlatarak, “Gönüllü olmak bana göre başarının en önemli adımlarından birisidir. Onur programına katılan her bir arkadaşımızı yürekten tebrik ediyorum, katılan hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programda konuşan İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ise eğitimin sadece sınıfta bitmediği, beşikten mezara devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Şentürk, “Eğitimin 24 saat ve beşikten mezara olması lazım. İbn Haldun Üniversitesi’nin eğitim felsefesi bu anlayışa sahip. Onur Programı vasıtasıyla, SKS faaliyetleriyle ve diğer birçok programımızla bu misyonu zenginleştireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Onur Programı”nın akademik yıl içerisindeki etkinliklerine ilişkin hazırlanan videonun izlenmesinin ardından, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.