İbn Haldun Üniversitesi İle Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Arasında İş Birliği Ele Alındı

19.04.2018
İbn Haldun Üniversitesini ziyaret eden Ürdün merkezli Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi heyeti üyeleri, Türkiye'nin özellikle son dönemde yüksek öğrenimde yakaladığı ivmenin takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Jawad Al Hamad ile Merkezi icra direktörü Al Omary başkanlığındaki İbn Haldun Üniversitesini ziyaret eden heyet Türkiye'deki üniversite geçmişine ve bugününe ilişkin düzenlenen toplantıya katıldı. İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Ofis Daire Başkanı Enes Yalman tarafından verilen seminerde, harf inkılabından bu yanan yaşananlar ve darbeler ile Türkiye'nin nasıl içine kapanık hale getirildiği üzerinde duruldu. 28 Şubat darbesinin Türkiye'de özellikle mütedeyyin kesimi doğrudan hedef aldığını anlatan Enes Yalman, son 15 yıllık dönemde ise özellikle üniversitelerde büyük bir dönüşüm yaşandığını söyledi. İbn Haldun Üniversitesinin Türkiye tarihindeki vakıf kültürünü yeniden hayata geçirmeyi hedeflediğini anlatan Yalman, bu sayede gözardı edilen sosyal bilimler çalışmalarının yeniden güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Toplantıda Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi ile İbn Haldun Üniversitesi arasındaki olası iş birlikleri de masaya yatırıldı. Bu çerçevede ortak araştırma merkezleri kurulması, ortak yayınlar çıkarılması ile seminer ve çalıştaylar organize edilmesi üzerinde görüş birliğine varıldı.