Somali Simad Üniversitesi heyeti üniversitemizi ziyaret etti

Somali Simad Üniversitesi Rektörü Dahir Hassan ve beraberindeki heyet İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir kampüsünü ziyaret etti. İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk misafirleriyle yaptığı görüşmede İbn Haldun Üniversitesi’nin misyonundan, vizyonundan ve uluslararası öğrencilere verdiği önemden bahsederek, Türkiye ile Somali arasındaki ikili ilişkilerin güçlenerek süreceğini söyledi.

Heyetlerarası görüşmede iki üniversitenin eğitim ve akademik alanda yapabileceği iş birlikleri, öğrenci ve akademisyen değişimleri, araştırmacı eğitimleri ile “İbn Haldun Üniversitesi Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” kapsamında yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.

Savaş sonrası akademik alanda da yara alan Somali’nin akademisyen ve araştırmacı eksiklerinin telafi edilmesinde Türkiye’nin sağlayabileceği destekler ve Somali’de Osmanlı Araştırmalarına yönelik akademik çalışmalar yapılması da masaya yatırıldı.