Tayland’tan Lise Öğrencilerini Üniversitemizde Ağırladık

29.11.2018
Tayland’tan Lise Öğrencilerini Üniversitemizde Ağırladık

İbn Haldun Üniversitesine gösterilen uluslararası ilgi artarak devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından eğitim kurumlarının öğretmen, idareci ve öğrencileri Üniversitemizi ziyaret ederek, eğitim faaliyetlerimiz hakkında bilgi alıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Fransa’dan gelen konuklarımızın ardından, 28 Kasım 2018 Çarşamba günü de Taylandlı misafirlerimizi Üniversitemizde ağırladık.

Tayland’da farklı eğitim kurumlarında lise düzeyinde öğrenim gören 60 öğrenci, öğretmen ve idarecileriyle birlikte Üniversitemizi ziyaret etti. Öncelikle kampüsümüzü gezen öğrenciler; kütüphane, derslikler, konferans salonları, yemekhane, kafeteryalar ve sosyal alanlarımız hakkında bilgi aldılar. Ardından Taylandlı misafirlerimiz Mukaddime Salonunda kendileri için düzenlediğimiz programa katıldılar. Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk ile Mütevelli Heyeti Üyemiz ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, programda Taylandlı öğrencilere hitap ettiler. Prof. Dr. Şentürk, İbn Haldun Üniversitesinin “açık medeniyet” ve “fikrî bağımsızlık” ilkelerinden bahsederek; eğitim kalitesi ve sağladığı akademik ve fiziki olanaklarla öne çıkan, çok uluslu ve lisansüstü öğrencileri mezun olduklarında tercih edilen, dünyadaki en iyi 100 üniversite arasına giren gerçek bir araştırma üniversitesi olma amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

Prof. Dr. Recep Şentürk, Taylandlı öğrencileri; sosyal bilimler alanında söz sahibi olan, dünyanın medeniyet iklimine yön verecek, fikren bağımsız yeni İbn Haldun’lar olmaya davet etti. Yasin Kartoğlu da yaptığı konuşmada, Üniversitemizin önemi ve hedeflerinden kısaca bahsetti. Belediye olarak Başakşehir’de yürüttükleri kültür, sanat ve gençlik faaliyetlerini de katılımcılara aktaran Kartoğlu, İbn Haldun Üniversitesinin Başakşehir’in en büyük değerlerinden biri olduğunu kaydetti. Programda son olarak İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Ofis Daire Başkanı Enes Yalman, Üniversitemizi tanıtıcı bir sunum yaparak öğrenci ortamından ve uluslararası öğrencilere tanınan imkanlardan bahsetti. 50’yi aşkın ülkeden yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Üniversitemizin, Türkiye’nin en yüksek uluslararası öğrenci oranına sahip olduğunu belirten Yalman; bu öğrenci ortamının uluslararası öğrenciler için birçok avantajı beraberinde getirdiğini aktardı. Enes Yalman, öğrencilerin Üniversitemiz hakkındaki sorularına da cevap verdi. Taylandlı öğretmen, idareci ve öğrencileri ağırladığımız program, hediye takdimiyle son buldu.