TURKEN Gençlik Köprüleri Projesi başladı

TURKEN Vakfı, Ensar Vakfı, TÜRGEV ve İbn Haldun Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “TURKEN Gençlik Köprüleri” projesi Yaz Eğitim Programı başladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversite eğitimlerini sürdüren Müslüman ABD’li öğrenciler proje kapsamında Türkiye’de misafir edilecek ve Türkiye’nin tanınmış simaları ve akademisyenleri ile bir araya geliyor.

Proje, Türk kültürünün ABD’de yaşayan Müslüman öğrencileri tanıtılmasını, kültürler arası etkileşimin artırılmasını, Türkiye’de bulunan eğitim fırsatlarından öğrencilerin haberdar edilmesini ve Müslüman gençler arasında işbirliği kültürünün geliştirilmesini amaçlıyor.

İkişer günlük yoğun eğitim ve etkinlik programını içeren proje Temmuz ayı içinde üç kez düzenlenecek ve yaklaşık 300 ABD’li Müslüman öğrenci eğitimlere katılıyor.

Eğitim programının ilk gününde, “Türkiye’nin İslam Dünyasındaki Yeri” teması altında, “Ana hatlarıyla Osmanlı Tarihi” ve “Türkiye’nin İslam Dünyasındaki Konumu ve Tarihsel Misyonu” başlıkları ele alınacak. Programının ikinci gününde ise tema “İslam Dünyasında Dini Meseleler” başlığı olacak. Bu çerçevede, “Türkiye’de Kültür Politikaları”, “Modern Dünyada Müslümanlara Karşı Yeni Dinsel Meydan Okumalar” ve “Güncel Dini Meseleler Karşısında Müslümanlar” başlıkları ele alınıyor.

İkinci günün sonunda gerçekleştirilecek atölye çalışmasında ise, “Batıda İslam Karşıtlığı” konusu oluşturulacak 10’a kişilik gruplar arasında çalışılacak ve sunumlar gerçekleştirildi.

Proje bunlarla da sınırlı değil. TURKEN Gençlik Köprüleri Projesi kapsamında yaklaşık 300 öğrenci Temmuz ayı boyunca Türkiye’nin tarihi ve kültürel dokusunu da yakından tanıma fırsatı bulacak. Bu çerçevede başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin önemli kentlerine ziyaretler düzenlenecek. Ziyaret edilecek kentler arasında İstanbul’un yanı sıra Ankara, Konya ve Kapadokya bölgesi bulunuyor.