Üniversiteliler Aday Öğrencilere Deneyimlerini Aktarıyor

14.12.2018
Üniversiteliler Aday Öğrencilere Deneyimlerini Aktarıyor
İbn Haldun Üniversitesi, üniversite sınavına hazırlanan liselileri konuk ederek, üniversite öğrencileriyle buluşturuyor.

Yapılan etkinliklerde, yoğun bir hazırlık dönemi geçiren lise öğrencileri, daha önce kendileri gibi benzer süreçlerden geçen ve İbn Haldun’da okumaya hak kazanan üniversitelilerin deneyimlerini dinliyor, onlardan çeşitli tüyolar alıyorlar. Genellikle adayların soru ve cevapları eşliğinde gerçekleşen ‘Nasıl Başardım?’ konulu panellerimizde bir öğrencimiz moderatör; üç farklı bölümden öğrencilerimiz panelist koltuğunda oturuyorlar. Sınava hazırlık evrelerini, çalışma takvimlerini, bölüm ve üniversite tercihinde uyguladıkları stratejileri üniversiteli adaylarına aktaran İbn Haldunlular, her türlü soruya içtenlikle cevap vererek liseli öğrencilerin motivasyonuna katkıda bulunuyorlar.

Ayrıca aday öğrenciler, “öğrenci dostu” Üniversitemizi dolaşarak; verilen eğitim, akademik kadromuz, sunduğumuz sosyal imkânlar, burslar ve diğer ayrıcalıklar hakkında da bilgi sahibi oluyorlar. Yeni dönemde Adile Mermerci Anadolu Lisesi, Suat Terimer Anadolu Lisesi, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi, Kayaşehir Anadolu Lisesi, Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi, Başakşehir Anadolu Lisesi, Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden öğrencileri ağırladığımız “Nasıl Başardım” panelleri Başakşehir Yerleşkemizde düzenlenmeye devam ediyor.

Detaylı bilgi ve başvuru için: aday@ihu.edu.tr / tanitim@ihu.edu.tr