Üniversitemizde Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi Başladı

06.11.2018
Üniversitemizde Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi Başladı
Her ayın ilk Cuma’sı düzenlenen ve sadece akademik kadromuzun katıldığı Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi ile devam ediyor.

İbn Haldun Üniversitesi Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi başladı. Her ayın ilk Cuma’sı düzenlenen ve sadece akademik kadromuzun katıldığı Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi ile; samimi bir ortamda tüm öğretim üyelerimizin ve araştırma görevlilerimizin bir araya gelip kaynaşması, Üniversitemizle ilgili gelişmelerin paylaşılması, üniversite içi akademik tartışma ortamı oluşturulması ve her ay belirli konular etrafında birer öğretim üyemizin sunum yapması hedefleniyor.

2 Kasım 2018 Cuma günü Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk’ün çay ikramıyla başlayan ilk kolokyumda, Kolokyum Komisyonu Başkanı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çalışkan kolokyum serisinin amacı, nasıl işleyeceği ve gelecek programlar hakkında bilgi verdi. Ardından Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Üniversitemizin yürüttüğü projeler üzerine kısa bir bilgilendirme yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk’ün de kısa bir selamlama konuşması yaptığı Kolokyum’da ayrıca çeşitli alanlarda kitapları yayınlanan hocalarımız tebrik edildi.

20. Uluslararası PDR Kongresi’nde Genç Araştırmacı Ödülü’ne layık görülen Dr. Tehseen Nazir’e de hediyesinin takdim edildiği Kolokyum, Tarih Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’nin “Confronting the Ottoman and Mughal Empires: Imperial Legitimization in Multilingual and Multi-religious Settings (1500s to Early 1700s)” konulu konuşmasıyla devam etti. Aylık olarak düzenlenecek Kolokyum ve Rektör Çayı Serisinin diğer programları şöyle: 7 Aralık 2018 Cuma: Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu – “Internationalization of Turkish Multinationals” 4 Ocak 2019 Cuma: Dr. Öğr. Üyesi Enis Doko – “Ötegezegenler ve Dünya Dışı Yaşam Arayışı” 1 Şubat 2019 Cuma: Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özay – “Reconsideration of Aceh-Turk Relations on the Basis of Local Sources” 1 Mart 2019 Cuma: Doç. Dr. Talha Köse – “Türkiye’de Gençlik ve Radikalleşme” 5 Nisan 2019 Cuma: Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Kuşakçı – “Leadership and Business Ethics in Turkish-Islamic Thought” 3 Mayıs 2019 Cuma: Dr. Öğr. Üyesi Tuba Erkoç Baydar – “Hayatla Memat Arasındaki Çizgide Ötanazi: Dini ve Etik Yaklaşımlar” 21 Haziran 2019 Cuma: Dr. Öğr. Üyesi Ali Demirbaş / Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Bozkurt Gümrükçüoğlu – “Kişisel Verilerin Korunması”