2020-2021 Güz Dönemi Eğitim-Öğretim Süreçleri Hakkında Bilgilendirme

04.09.2020
2020-2021 Güz Dönemi Eğitim-Öğretim Süreçleri Hakkında Bilgilendirme
Ülkemizde COVID-19 salgınının mevcut durumu ve salgının muhtemel yayılımı göz önüne alınarak, 2020-2021 Güz Dönemi eğitim-öğretim süreçleri üzerine Üniversitemizde uzun zamandır yürütülen çalışmalar sonuçlandı.

Bu anlamda değerli öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz ile ailelerinin sağlığına öncelik verilerek, süreçler karara bağlandı. Buna göre; 2020-2021 Güz Dönemi’nde Üniversitemiz Hazırlık, Lisans ve Lisansüstü programlarında eğitim faaliyetlerinin uzaktan yürütülmesine; sadece lisansüstü derslerde öğretim üyesinin takdirine bağlı olarak karma (hibrit) yöntem ile de eğitim verilebilmesine karar verildi.

Uzaktan Eğitim Sürecinde Külliyemiz ve Kütüphanemiz Açık Olacak

Öte yandan 2020-2021 Güz Dönemi'nde yürütülecek uzaktan eğitim sürecinde İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi açık olacak. Külliye'de salgına yönelik tüm tedbirler halen büyük bir ciddiyetle uygulanmaya devam ediyor. Kütüphane imkanları da fiziki mesafe kuralları gözetilerek sunulmaya devam edecek. Bunun yanında öğrencilerimiz, randevu almak suretiyle Külliye'de akademisyenlerimizle bire bir görüşme yapabilecekler.

Yeni Dönemde de Başarılı Bir Uzaktan Eğitim Süreci İçin Gereken Tüm Hazırlıklar Yapıldı

Üniversitemizde geçtiğimiz dönem, salgının ülkemizde ortaya çıkışından itibaren yüz yüze eğitimlere ara verilmiş, Bahar’20 ve Yaz’20 dönemlerinde dersler ve sınavlar dahil tüm eğitim-öğretim süreçleri akademik takvimde herhangi bir sarkmaya mahal verilmeden başarılı bir şekilde online olarak yürütülmüştü.

Ayrıca bu süreçte akademisyenlerimiz ve öğrencilerimize uzaktan eğitim süreçlerine dair, uzaktan eğitimin pedagojisi konusunda eğitim ve destek hizmeti sunulmasına yönelik çalışmalar yürütüldü. Öğretim metodları, öğretim materyalleri, ders işleme ve ölçme değerlendirme süreçlerine dair pedagojik eğitimler sunulması planlandı. Bu kapsamda 7-18 Eylül tarihlerinde Müfredat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Uzaktan Öğretim Sertifika Programı düzenlenecek. Bu programla tüm akademisyenlerimiz, uzaktan eğitimler başlamadan Uzaktan Öğretim Sertifikası'na sahip olacaklar. Uzaktan eğitimle sürdürülecek 2020-2021 Güz Dönemi dersleri 5 Ekim 2020'de başlayacak.