3. Sosyal, Beşeri ve Yönetim Bilimleri Lisansüstü Çalışmaları Konferansı Online Olarak Gerçekleştirildi

05.05.2020
3. Sosyal, Beşeri ve Yönetim Bilimleri Lisansüstü Çalışmaları Konferansı (IHU GradCon 2020), 5 Mayıs 2020 Salı günü Zoom Çevrimiçi Toplantı Uygulaması üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

Konferansın bazı oturumları ise Üniversitemizin Youtube kanalında canlı olarak yayınlandı. Konferansın açılışında bir selamlama konuşması yapan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Mehmet Yücel Türksezer, COVID-19 salgınından dolayı bu seneki Lisansüstü Çalışmalar Konferansının online düzenlendiğini kaydederek, salgının bir an önce atlatılması temennisinde bulundu. Üniversitemizin sosyal bilimlerde ülkemizin önde gelen yüksek öğretim kurumlarından biri olduğunu hatırlatan Türksezer, Konferans’ta sosyal bilimlerin değişik alanlarında sunum yapacak olan 92 lisansüstü öğrencimizin bunun önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.

“Her İyi Araştırma Bir Soruyla Başlar ve Her İyi Soru Bir Cevap Talep Eder”

3. Sosyal, Beşeri ve Yönetim Bilimleri Lisansüstü Çalışmaları Konferansı’nın açılış konuşmacısı, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Erik Ringmar oldu. “Sorular, Kaynaklar ve Komplo Teorileri” başlığı etrafında kısa bir konuşma gerçekleştiren Prof. Ringmar, “Her iyi araştırma bir soruyla başlar. Konular sınırsızdır. Soruların ise bir cevabı vardır. Sorunuz yoksa araştırma yapamazsınız, yüksek lisans ve doktora gerçekleştiremezsiniz.” değerlendirmesinde bulundu. İyi bir sorunun bir cevap talep ettiğinin altını çizen Prof. Ringmar, iyi araştırma nasıl yapılır, birincil kaynaklardan nasıl yararlanılır, gibi soruları da kısaca cevaplandırdığı konuşmasında, bilginin tüketicisi değil üreticisi olmanın önemi ve değerini vurguladı. Son yıllarda bazı akademisyenlerin bile komplo teorileriyle hareket ettiğini belirten Prof. Ringmar, örneğin son dönemde koronavirüsün nasıl çıktığı, bu işten kimin fayda sağladığı gibi konularda birçok mecrada komplo teorilerine bel bağlanıldığını ifade etti. Bu noktada eleştirel düşünmenin önemine de özel olarak değindi.

17 Oturumda Toplam 92 Lisansüstü Öğrencimiz Sunum Yaptı

Lisansüstü öğrencilerimizin taslak tez önerilerini şekillendirme, araştırma fikirlerini ve üzerinde çalıştıkları etzleri paylaşma, fikir alışverişinde bulunma ve tez savunması öncesinde yapıcı geribildirimler alma imkanı elde ettiği 3. Sosyal, Beşeri ve Yönetim Bilimleri Lisansüstü Çalışmaları Konferansı’nda (IHU GradCon 2020), paralel oturumlar şeklinde ve öğretim üyelerimizin moderatörlüğünde gerçekleşen 17 oturumda toplam 92 lisansüstü öğrencimiz sunum yaptı. İşletme, Din ve Düşünce, İktisat, Hukuk, Eğitim ve Psikoloji, Tarih ve Medeniyet, Siyaset ve Medya üst başlıklarında gerçekleştirilen 17 oturum sonrasında, en iyi sunumları yapan öğrencilere ödülleri takdim edildi. 3. Sosyal, Beşeri ve Yönetim Bilimleri Lisansüstü Çalışmaları Konferansı'nda sunum yapan öğrencilerimiz ve tebliğ konuları için tıklayınız

Dosyalar