Akademik Kariyer Webinar Serisi – Finansal Ekonomi Webinarı

KONU KONUŞMACI TARİH KONTENJAN
Finansal Ekonomi Alanında Akademik Kariyer Yapmak Prof. Dr. Rasim Özcan 2 Haziran 2020, Salı – Saat 20.00 100

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini de yürüten Prof. Özcan, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden lisans, Ekonomi Bölümü’nden yüksek lisanstan sonra Boston College Ekonomi Bölümü’nden doktora derecesini aldı. 2005-7 yılları arasında Northwestern Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde piyasa düzenlemeleri, rekabet ve stratejileri konularında dersler verdi. Özel sektöre geçiş yaparak A.B.D.’de önemli danışmanlık şirketlerinden ERS Group’ta telekomünikasyon, elektrik, petrol, doğalgaz, gıda, sağlık, finans piyasaları gibi pek çok alanda rekabet stratejileri, rekabet analizleri ve yönetimi, stratejik ve etkin fiyatlama, etkin pazar yönetimi ve kurgusu, pazar gücü, fiyat sabitleme ile farklılaştırması, birleşme ve tekelleşme konularında bilirkişiliklerin yanında ihale dizaynları ve danışmanlıkları yaptı. 2010-5 arasında Türk Telekom CEO Danışmanı olarak görev yaptı. İbn Haldun Üniversitesine katılmadan önce İslam Kalkınma Bankası’nda Kıdemli Ekonomist olarak hizmet verdi. Harvard Üniversitesi, Boğaziçi, İTÜ, Koç, Sabancı ve Özyeğin Üniversitelerinde ekonomi ve strateji dersleri vermenin yanında akademik danışma kurullarında da üyelikleri devam etmektedir. Uluslararası dergilerde birçok makalesi bulunan Prof. Dr. Özcan, 2012 yılında yayımladığı “Public Procurement Auctions and Competition in Turkey” başlıklı çalışmasıyla alanının en prestijli kurumu olan Industrial Organization Society tarafından en iyi makaleyi yazan genç bilim adamı ödülüne layık görülmüştür.