Akademik Kariyer Webinar Serisi – Günümüzde Seçkin Bir Akademisyen Nasıl Yetişir?

KONU KONUŞMACI TARİH KONTENJAN
Günümüzde Seçkin Bir Akademisyen Nasıl Yetişir? Prof. Dr. Recep Şentürk 13 Haziran 2020, Cumartesi – Saat 21.00 100

Prof. Dr. Recep Şentürk halen İbn Haldun Üniversitesi rektörü olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde (1986) tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümden yüksek lisans yapmış (1988) ve aynı bölümde asistan olmuştur (1988-1989). Doktorasını Amerika Birleşik Devletleri’nde Columbia Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yapmıştır (1998). İSAM’da araştırmacılık (1998-2007) yapmıştır. Atlanta’da Emory Üniversitesi Hukuk Fakültesinde misafir araştırmacı olarak insan hakları konusunda araştırma yapmıştır (2002-2003). British Academy’nin davetlisi olarak Oxford Brookes Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Hukuk Fakültesinde insan hakları konusundaki çalışmalarını yürütmüş ve aynı konuda İngiltere’nin çeşitli üniversitelerinde konferanslar vermiştir (2005). Evli ve dört çocuk babası olup, İngilizce, Arapça, Farsça, Fransızca ve Almanca bilmektedir.

Webinar kontenjanı dolmuştur. İlginiz için teşekkür ederiz.