Akademik Kariyer Webinar Serisi – İletişim, Medya ve İçerik Yönetimi Webinarı

KONU KONUŞMACI TARİH KONTENJAN
İletişim, Medya ve İçerik Yönetimi Prof. Dr. İzzet Bozkurt 2 Haziran 2020, Salı – Saat 21.30 100

Prof. Dr. İzzet Bozkurt, 1966 yılında Erzurum’da doğdu. Erzurum Lisesi’nde okudu. 1988 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ni bitirdi. 1988 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra yaklaşık iki yıl süreyle, Ege Bölgesi Sanayi Odası Halkla İlişkiler Departmanında yayın sorumlusu olarak çalıştı. Bu dönemde kurumun yayın organı olan EBSO HABER dergisini çıkardı.

1990 yılında, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1992 yılında ilk yüksek lisans derecesini, “Üniversite Sanayi İşbirliğinde İletişimin Rolü” konulu tezini vererek aldı. Bu tez ile, Yükseköğretim Kurulu’ndan burs alarak, Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Roosevelt Üniversitesi’nde “Pazarlama İletişimi” alanında ikinci yüksek lisans derecesini aldı.

1998 yılında, “Pazarlama İletişimi Yönetimi” konusunda doktorasını tamamlayan Bozkurt, aynı yıl Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yrd. Doç. oldu. 2000-2004 yılları arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 2003 yılında Doçentlik unvanını alan Bozkurt, 2004-2011yılları arasında İstanbul Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada profesörlük unvanını aldı(2009).
Ardından sırasıyla, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde Rektör, İstanbul Üsküdar Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Kurucu Dekanı ve halen İstanbul İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesinde görev yapmaktadır.