Akademik Kariyer Webinar Serisi – Türkiye Çalışmaları Webinarı

KONU KONUŞMACI TARİH KONTENJAN
Türkiye Çalışmaları Alanında Akademik Kariyer Yapmak Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Vehbi Baysan 4 Haziran 2020, Perşembe – Saat 21.30 100

Dr. Öğr. Üyesi Vehbi Baysan İstanbul Üniversitesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Arap Dili ve Edebiyatı Anabilimdalı’ndan mezun olduktan sonra IRCICA’da araştırma görevlisi olarak çalıştı ve Osmanlı elçilerinin Sefaretnameleri üzerine çalıştı. Ardından, Ürdün’e giderek Yarmouk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde Yüksek Lisans programına dahil oldu. Öğreniminin yanısıra, Ortadoğu’da ilk kez Yabancılar İçin Türkçe programını başlattı. Doktora çalışmalarına İngiltere’deki Manchester Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Bölümünde başladı. Manchester’dayken, aynı bölümde Türkçe okutmanlığı yaptı ve aynı zamanda Ölüdeniz Yazmaları Projesinde Proje Koordinatörü olarak görev aldı. Sonrasında, Londra’da prestijli LSE (London School of Economics) ve SOAS (School of Oriental and African Studies – University of London) gibi kurumlada Tarih, Türkçe, Arapça dersleri verdi. İstanbul’a dönerek Koç Üniversitesinde dersler vermeye başladı ve ardından Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümünde kariyerine devam etti. Aynı zamanda, Uluslararası Ofis Direktörü olarak bulunduğu üniversitenin uluslararasılaşmasından sorumlu olarak yıllarca çalıştı. Ayrıca, Chicago merkezli IES Abroad adlı kurumun İstanbul merkezini kurdu ve bu merkezin Direktörü olarak ABD’nin iyi üniversitelerinden gelen öğrencilerle çalıştı. Kendisi, Türkçe, Arapça ve İngilizce yayın yapan kuruluşlarında Ortadoğu ve Türkiye’yi ilgilendiren konularda sıkça programlara katılmakta olup günlük bir gazetede köşe yazarlığı da yapmaktadır.