Al-Madina Enstitüsü Arapça Eğitimleri Mezuniyet Programı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

03.08.2018

İbn Haldun Üniversitesi’nin Al-Madina Enstitüsü işbirliğinde yürüttüğü eğitim programının kapanışı, 26 Temmuz Perşembe günü Üniversitemizin Başakşehir yerleşkesinde gerçekleştirildi.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Şeyh Mokhtar Maghraoui ve Mutasim Attia'nın da katıldığı mezuniyet programında katılımcılar Arapça çeşitli sunumlar yaptılar. Anadili Arapça olmayan öğrencilerimize Arapça öğretmek üzerine 10 ay önce başlatılan Arapça öğretim programının tamamlanması vesilesiyle düzenlenen programda, daha önce hiç Arapça bilmeyen öğrencilerimizin 10 ayda Arapça sunum yapabilecek kadar yetkinliğe erişmesi, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. 3 oturumlu mezuniyet programının ilk oturumunda Abdülbasit Han, İslam dünyasının geçmişte en büyük ilim merkezlerinden olan Timbuktu şehri hakkında; Rabab Şahib ise Arapçanın güzelliği ve başka dillere etkisi üzerine konuştu.

Birinci oturum Afia Han’ın Afrikalı ilk Müslüman kadın eskrim sporcusu Ibtihaj Muhammed’e dair sunumuyla noktalandı. Mezuniyet programının ikinci oturumunda May Irp, Bosna'da Sırpların yaptığı katliamlar; Yusuf Fehmi, Osmanlı devletinin yıkılmasının sebepleri; Abdullah Diviz ise Amerika'da Afrikalıların yaşadıkları sorunlar üzerine konuştu. Nefise Bahula’nın, “Aziz Mahmud Hüdayi’nin hayatı”; Hansa el Ginawi’nin, “tasavvuf ve modern psikolojik tedavilerin ortak noktaları”; Manar el Bedarnou’nun, “tarikatların ortak ve farklı noktaları” ve Leyla Irp’in “günümüz Batı dünyasında gençlerin yaşadıkları sorunlar” konulu sunumlarının yer aldığı üçüncü oturumun ardından mezuniyet programı, mezun öğrencilere sertifika dağıtımıyla son buldu.