Arapça Yazma Eserler Tahkik Kursu Sona Erdi

08.02.2019
Arapça Yazma Eserler Tahkik Kursu Sona Erdi

İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından, Sürekli Eğitim Merkezi (İHSEM)’in organizasyonuyla düzenlenen Arapça Yazma Eserler Tahkik Kursu, 8 Şubat 2019 Cuma günü sertifika takdimiyle sona erdi.

Öğrencilere sertifika takdimini Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk ve hocalarımız gerçekleştirdi. Ülkemizin ve özellikle İstanbul’un yazma eserler bakımından oldukça zengin olduğunun altını çizen Prof. Şentürk, bunları hakkıyla değerlendirecek uzman insanlara ihtiyacın gün geçtikçe arttığını, düzenlenen bu Kurs’un sözkonusu ihtiyacı karşılamaya dönük mütevazı bir çaba olduğunu belirtti. Özellikle İslami ilimler alanındaki yazma eserlerin hakkıyla değerlendirilip tahkik edilmesiyle geçmiş birikimimizi daha iyi anlayıp yorumlayabileceğimizi belirten Prof. Dr. Recep Şentürk, Tahkik Kursu’nu düzenleyen ve katılanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Dr. Öğretim Üyesi Hamza al-Bakri’nin gözetiminde 30 Ocak - 8 Şubat tarihleri arasında 3 gün teori, 5 gün ise uygulama şeklinde 8 gün boyunca devam eden başlangıç seviyesindeki Kurs’ta; yazma eser ve nüsha seçiminden varolan nüshaların karşılaştırılmasına, nüsha farklarından metin düzenlemesi, dipnot, kaynakça ve tahkik işleminde yararlanılacak elektronik kaynaklara temel konular ele alındı.

Arapça Yazma Eserler Tahkik Kursu’nun ilerleyen dönemlerde ileri seviyelerde yeniden açılması planlanıyor.