‘ASEAN – Asya Yüzyılında Bölgesel Birlik ve Güncel Yaklaşımlar’ Kitabı Okurla Buluştu

“ASEAN – Asya Yüzyılında Bölgesel Birlik ve Güncel Yaklaşımlar” kitabı, İbn Haldun Üniversitesi Yayınları’ndan çıktı.

Kitapta, Sosyoloji Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Mehmet Özay’ın Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (Association of Southeast Asian Nations-ASEAN) ile ilgili olarak 2010 yılından itibaren kaleme aldığı ve çeşitli haber sitelerinde haber-analiz başlığı altında yayınlanan yazılardan bir bölümü bir araya getirildi.

Eser Hakkında

ASEAN özelinde Güneydoğu Asya bölgesinin Asya-Pasifik’ten başlayarak Hint Okyanusu ve küresel ilişkiler ağında giderek önem kazanması, söz konusu yazıların güncelliğinin devam ettiği anlamı taşımaktadır. ASEAN bölgesi üzerine sosyo-ekonomik çalışmaların ve bilimsel incelemelerin öncesinde bölgenin güncel durumu ile ilgili halihazırdaki durumun bilinmesi açısından önemli görülen yazıların, bir başlangıç hüviyetinde derlenmesi uygun görülmüştür. Bunun yanı sıra, özellikle genel okuyucu kitlesine ulaşması hedeflenen bu çalışmanın daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla bazı terminolojilere ve gelişmelere dipnotlarda kısaca yer verilmiş ve ilgili kaynaklara atıflar yapılmıştır.

Seçkin kitapçılarda ve kitap satış sitelerinde okurların ilgisine sunulan kitabın, “İçindekiler” ve “Önsöz” kısımlarını da içeren sayfaları için tıklayınız.

ASEAN - Asya Yüzyılında Bölgesel Birlik ve Güncel Yaklaşımlarİbn Haldun Üniversitesi YayınlarıMehmet Özay