Başarılı Öğrencilerimiz Bir Ay Boyunca ABD’de Eğitim Aldılar

26.02.2019
Başarılı Öğrencilerimiz Bir Ay Boyunca ABD’de Eğitim Aldılar

İbn Haldun Üniversitesinde Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, akademik eğitimlerinin bir bölümünü yurt dışında almaya devam ediyorlar. Üniversitemizin sunduğu bu ayrıcalıklı ve tamamen ücretsiz imkândan faydalanan öğrencilerimiz, program kapsamında aynı zamanda yabancı dillerini geliştirme fırsatı da elde ediyorlar.

İngilizce Hazırlık Sınıfını Başarıyla Tamamlayan Öğrencilerimiz Bir Ay Boyunca ABD’de Eğitim Alıyorlar

İbn Haldun Üniversitesi ve ABD’nin seçkin üniversitelerinden George Mason Üniversitesi Ali Vural Ak Küresel İslam Araştırmaları Merkezi iş birliğiyle, Uluslararası Ofis Daire Başkanlığımız tarafından organize edilen 2018-2019 Akademik Yılı Yoğunlaştırılmış Kış Programlarının ilki, 20'yi aşkın başarılı öğrencimizin katılımıyla 2 Şubat 2019 Cumartesi günü başladı. 1 ay sürecek program kapsamında İngilizce hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamış öğrencilerimiz, George Mason Üniversitesi Ali Vural Ak Küresel İslam Araştırmaları Merkezi ve civarındaki akademik kurumlarda görev yapan dünyaca tanınmış öğretim görevlilerinden üniversitenin kampüsünde ders aldılar. Ayrıca bu kurumlarda konunun uzmanları tarafından verilen sosyal ve beşerî bilimlerin güncel ve önemli meseleleri hakkındaki atölye ve seminerlere katıldılar. Öğrencilerimizin İngilizce analitik düşünmeleri ve ilgili konularda yapacakları tartışmalarla sağlıklı argüman üretebilmelerine imkan tanıyan atölyeler, ayrıca akademik yazı yeteneklerini geliştirecek şekilde planlandı.

Hem Akademik Eğitim Alıyorlar Hem de Yabancı Dillerini Geliştiriyorlar

Bir dil programı olmaktan öte akademik bir içerikle dizayn edilen Yoğunlaştırılmış Kış Programında öğrencilerimiz George Mason Üniversitesinin kampüs olanaklarını da değerlendirerek düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldılar. Program kapsamında başta Washington DC’de bulunan Beyaz Saray, Kongre Binası gibi devlet kurumlarına olduğu gibi New York gibi Amerika’nın doğu yakasındaki farklı şehirlere geziler de düzenlendi. ABD'de faaliyet gösteren uluslararası düşünce kuruluşları ve STK'lar da ziyaret edildi. Programda SETA Washington DC işbirliği içinde siyaset bilimine dair seminerler de gerçekleştirildi. Ayrıca öğrencilerimiz başta Rektörümüz Recep Şentürk olmak üzere birçok akademisyen tarafından verilen İngilizce konferanslara katıldılar.

Prof. Dr. Recep Şentürk: “Amerika’nın Önde Gelen Akademik, Entelektüel ve Toplumsal Paydaşlarıyla İş Birliği Yapıyoruz”

Programa dair açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, “Amerika’nın önde gelen akademik, entelektüel ve toplumsal paydaşlarıyla işbirliği yaparak Üniversite öğrencilerimizin ruhsal, duygusal ve entelektüel olarak çok yönlü gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.” sözleriyle programın önemine değinerek, şunları söyledi: “Küresel ölçekte başarılar peşinde koşacak geleceğin sosyal bilimcileri olmaya aday öğrencilerimiz, bu vesileyle alanlarında dünya çapında kendini ispat etmiş akademisyenlerle irtibat kurabilecek beceriler geliştirmeye çalışıyorlar. Amerika’da sosyal bilim alanlarındaki son gelişmelerden haberdar olmalarının yanı sıra, İngilizce araştırma ve yazma teknikleri gibi başlıklarda uzmanların gözetiminde seminer ve atölye çalışmaları yapmakta, kurumsal gezi ve akademik ziyaretler gerçekleştirmektedirler.” Öğrencilerimizin uluslararası bilgi, görgü, yetenek ve eğitimlerini geliştirmek ve gelecekteki kariyerleri için öğrencileri daha bilinçli hale getirmek üzere düzenlediğimiz bu programlar yaz döneminde de devam edecek.