“Güçlü olmanın tek kriteri bilgidir”

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Avrasya Yüksek öğretim Zirvesi buluşmasında yaptığı konuşmada, güçlü olmanın tek kriterinin bilgi olduğunu söyledi.

Batı dünyasının yer altı ve yer üstü kaynakları bitirdiğini belirten Prof. Gündüz, beşeri kaynakların da bitmek üzere olduğuna vurgu yaptı. Prof. Gündüz, “Atasözümüz gözden uzak olan gönülden de ırak olur, diyor. Daha sık bir araya gelerek gönüllerimizi de daha yakın kılmalıyız. İletişim teknolojisi dünyayı köy kadar küçülttü ve avucumuzun içinde bir dünyada yaşıyoruz. Dolayısıyla, üniversitelerimiz teknoloji ekseninde kendini dönüştürmek zorundadır.” diye konuştu.

Prof. Gündüz eskiden alimlerin gerekli gereksiz tüm bilgilere sahip olduğunu hatırlatarak, bugün ise ihtiyaç duyulan zamanda, ihtiyaç duyduğu bilgiyi bilen kişiye alim dendiğini söyledi. Prof. Gündüz, “Güçlü olmanın tek kriteri bilgidir. Bugün, bilgiyi bulmaktan daha önemli olanın bilgiyi paylaşmak olduğu ortaya çıkmıştır. Bilgiyi öğrenmek, öğretmek ve paylaşmak akademik kurumların ortak sorumluluğudur.” ifadelerini kullandı.

İrfan Gündüz