Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nın lansmanı yapıldı

İbn Haldun Üniversitesi, Türk Hava Yolları (THY) ile ortak düzenlediği ve dünyaca ünlü Airbus şirketinin sponsorluğunu üstlendiği “Hava Taşımacılığı Yüksek Lisans Programı için düğmeye bastı.

Tezli ve Tezsiz olarak düzenlenen ortak programın basın lansmanı Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Lansmana İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Airbus Yönetim Kurulu üyesi Thierry Baril ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin iki uluslararası markası bulunduğunu bunlardan birinin “Recep Tayyip Erdoğan” diğerinin ise “THY” olduğunu söyledi.

Prof. Gündüz, lisans programının, istikbali göklerde arayan ve göklere doğru yükselen THY ile istikbali köklerde arayan ve bunun derinliğine inmeye çalışan İbn Haldun Üniversitesi işbirliği ile düzenlendiğini belirtti.

THY ve Airbus gibi iki büyük markayla iş birliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren Prof. Gündüz, “Özellikle taşımacılık sektörünün kaliteli insan gücüne olan ihtiyacını düşünerek, böyle bir iş birliği ortaya çıkmış. Bu iş birliğinin çok daha verimli olarak geleceğe doğru tırmanacağını düşünüyorum. Tabii şampiyon olmak kolay ama şampiyon kalmak zordur. THY, başından bugüne bir yükseliş trendini yakalamış, ama bunun sürdürülebilir olması lazım. İşte bu tür programlar, sürekli gelişmeyi devam ettirmek ve şampiyonluğu kalıcı hale getirmenin en büyük göstergesidir.” diye konuştu.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ise, İbn Haldun gibi medeniyet ve düşünce dünyasına ışık tutmuş ilim adamının ismiyle açılan bir üniversite ile Airbus arasındaki iş birliğinin çok önemli olduğunu söyledi. THY’nin geleceğinin teminat altında olması amacıyla, insan kaynağı yetkinliğinin sağlanması ve çalışanların kariyer yollarının açılması adına verilecek eğitimlerden dolayı İbn Haldun Üniversitesi’ne teşekkür eden Aycı, Airbus’ın da THY’nin en önemli iş ortaklarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Aycı, İbn Haldun Üniversitesi’nin diğer markalarla birlikte iyi bir yere geleceğine dikkat çekerek, üniversitenin bunu başarabilecek bir ufka ve mütevelli heyetine sahip olduğunu söyledi. Aycı, Airbus ve İbn Haldun Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen yüksek lisans programından gençlerin başarıyla mezun olduğunu hep birlikte göreceklerini kaydetti.

Hava Taşımacılığı Yönetimi İngilizce Yüksek Lisans Programı, temel teori ve yönetim bilimleri derslerinin yanında havacılığa ve hava taşımacılığına özel endüstri, işletme, ekonomi ve teknoloji yönetimi alanlarındaki dersleri kapsıyor. Programdan mezun olanlar, başta hava taşımacılığı olmak üzere değişik üretim ve hizmet sektörlerinde yönetici olarak çalışabilecek, doktora eğitimi yapmak isteyenler için sağlam bir akademik temel oluşturulacak.