Hukuk Klinikleri Programı “Anlatarak Öğren” Projesi ile Uygulanmaya Başlandı

28.05.2019
Hukuk Klinikleri Programı “Anlatarak Öğren” Projesi ile Uygulanmaya Başlandı
Hukuk Klinikleri Projesi, “Anlatarak Öğren” temasıyla uygulanmaya başlandı.

İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yürütülen Hukuk Klinikleri Projesi, “Anlatarak Öğren” temasıyla uygulanmaya başlandı.

Bu proje kapsamında Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, belirledikleri güncel konularda fakültedeki öğretim üyeleri ile birlikte hazırlık yaparak üç farklı lisede birer sunum gerçekleştirdiler. Proje daha önce Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Göçgün tarafından Başakşehir Yerleşkemizde öğrencilere ve akademisyenlere tanıtılmıştı. Uygulama kapsamında 2 Mayıs Perşembe günü Simge Seyhan, TOKİ Aliya İzzetbegoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde; Hüseyin Yağızhan Kol ise Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi’nde sunumlarını gerçekleştirdi. 9 Mayıs Perşembe günü ise Bünyamin Türkmen ve Abdulkerim Pirim, TOKİ Kayaşehir Anadolu Lisesi’nde öğrencilere hitap etti. Üç lisede de ilgiyle karşılanan öğrenciler Hukuk Klinikleri Projesi’nin temelini atmış oldular. Önümüzdeki dönem hem “Anlatarak Öğren” projesi kapsamında hem de hukuk kliniklerinin farklı uygulamaları ile hem lise öğrencileriyle hem de toplumun diğer kesimleri ile bir araya gelmeye devam edecekler.