İbn Haldun Çalışmaları Dergisi’nin 6. Cilt, 1. Sayısı Yayımlandı

İbn Haldun Çalışmaları Dergisi’nin 6. Cilt, 1. Sayısı (Ocak 2021) yayımlandı. İlgililer yeni sayıya https://journal.ihu.edu.tr/ adresi üzerinden erişim sağlayabilirler.

Dergide şu makaleler yer alıyor:

• “Televizyon ve Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerindeki Etkileri ve Yapılması Gerekenler” – Prof. Dr. Sefa Bulut
  • “Tarihsel ve Teorik Açıdan Adalet Dairesinin Uzun Formu” – İlker Kömbe
  • “İslam Meşşâî Felsefe Geleneğinde Metodik İlkeler ve Değeri” – Kemal Sözen
  • “İslâm Felsefesi Tarihi ve İlim Tasnifleri” – Mevlüt Uyanık
  • “İslam’da Psikoloji Tarihi” – Mustafa Atak

Dergi Hakkında:

İbn Haldun Çalışmaları Dergisi (e-ISSN 2651-379X), İbn Haldun Üniversitesi‘nin yayın organıdır. Dergi; dil, edebiyat, tarih, sanat, mimari, sosyoloji, ilahiyat ile insan ve toplum bilimleri alanlarında özgün bilimsel Türkçe, İngilizce ve Arapça makaleler yayımlar. 2016 yılında yayın hayatına girmiş hakemli bir dergi olan İbn Haldun Çalışmaları Dergisi, yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarında yayımlanır.

İbn Haldun Çalışmaları Dergisi, İdealonline, BASE, SOBİAD, International Scientific Indexing, DOI, Open Archives, OpenAIRE ve Google Scholar kaynakları tarafından indekslenmektedir.

İbn Haldun Çalışmaları Dergisiİbn Haldun Üniversitesi Kütüphanesi