İbn Haldun Üniversitesi, ABD’de düzenlenen ICNA-MAS 2018 fuarına katıldı

İbn Haldun Üniversitesi, ABD’de bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Kuzey Amerika İslam Camiası ile Amerika Müslüman Cemiyeti iş birliğinde gerçekleşen ICNA-MAS fuarına katıldı.

Maryland eyaletinin Baltimore kentindeki kongre merkezinde gerçekleştirilen ICNA-MAS fuarı, ABD’de yaşayan Müslümanlar için bir buluşma noktası özelliği taşıyor. ABD’nin dört bir yanından fuara katılan organizasyonlar, Müslümanlar arasındaki etkileşimin artırılması için çalışıyor.

İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Ofis Daire Başkanı Enes Yalman, ABD’nin dört bir yanından fuara gelenlerin, üniversitenin standına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Standa uğrayan ziyaretçilere üniversitenin eğitim faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verdiklerini ifade eden Yalman, ziyaretçilere üniversitenin fikri bağımsızlık idealini anlattıklarını belirtti.

Yalman, “Standımıza gelen ziyaretçilere İbn Haldun Üniversitesi’nin Türkiye’de en yüksek uluslararası öğrenci yüzdesine sahip bir üniversite olduğunu, kapsamlı ve disiplinler arası bir eğitim sunduğunu anlattık. Öğrencilerin her açıdan yetkinlik kazanarak gelişecek olmaları, akademik ortam ve istenilen disiplinlerde sunulan imkanlar ziyaretçilerin ilgi duyduğu konulardı. Yine aynı şekilde üniversitemizin kültürel ve entelektüel mirasa kıymet vermesi, Doğu ile Batı felsefesi arasında bağ kurulmasını öncülemesi, uluslararası eğitim anlayışı, üç temel dilde eğitimi ve tüm öğrencilerine küresel ağlar geliştirme fırsatı sunması ilgi gören diğer noktalardı.” şeklinde konuştu.

ICNA, Kuzey Amerika’daki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek üzere 1971 yılında kuruldu. ABD’deki Müslümanlar’ı bir araya getirmek ve her alanda kültürel faaliyetler yapmak için 1993 yılında oluşturulan MAS’ın da bugün ABD’de 50’nin üzerinde ofisi bulunuyor.

Enes Yalman