İbn Haldun Üniversitesi, ABD’de Middlebury Üniversitesini Ziyaret Etti

23.01.2018
İbn Haldun Üniversitesi, ABD’de Middlebury Üniversitesini Ziyaret Etti

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Recep Şentürk, ABD temasları çerçevesinde ülkenin dil eğitimi konusunda önde gelen kurumlarından Middlebury Üniversitesi’nde temaslarda bulundu.

Prof. Şentürk, dil eğitimi konusunda somut projeler geliştireceklerini söyledi. Prof. Şentürk, Middlebery Üniversitesi Rektörü Laurie L. Patton ve yüksek lisans ile doktora bölümlerinden sorumlu dekan Jaffry Cason ve Arapça bölümü başkanı Mahmud Abdullah ile bir araya geldi. Prof. Şentürk, dil eğitimi verilen derslerde gözlemlerde bulundu ve iş birliği imkânlarını ele aldı. Görüşmenin ardından temaslarını değerlendiren Prof. Şentürk, Middlebery Üniversitesi’nin özellikle dil konusunda çok etkin olduğuna dikkat çekerek, yaz döneminde düzenlenen yoğunlaştırılmış programların etkin olarak kullanıldığını belirtti. Tüm yetkililerin İbn Haldun Üniversitesi ile iş birliğine çok olumlu yaklaştığına dikkat çeken Prof. Şentürk, “Bundan sonra somut projeler hazırlanacak ve iş birliği anlaşması imzalanacak.

Özellikle Arapça ve Türkçe eğitimi konularında ortaklıklar kurulacak.” diye konuştu. Prof. Şentürk, hazırlanacak proje kapsamında Türkçe öğrenmek isteyen Middlebery Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye’ye gelmesine imkân sağlanacağını vurgulayarak, “Zaten şu anda 180 ABD’li öğrenci İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde Türkçe eğitimi alıyor. Middlebery Üniversitesi öğrencileri de yaz aylarında Türkiye’de Türkçe ve Arapça eğitim alabilecek.” ifadelerini kullandı. İbn Haldun Üniversitesi öğrencilerinin de yaz aylarında Middlebery’de eğitim alabileceğine dikkat çeken Prof. Şentürk, “Middlebery Üniversitesi’nin yüksek lisans ve doktora öğrencileri de bizim üniversitemizde Türkiye Çalışmaları, İslam Araştırmaları ve Osmanlı Tarihi çalışabilecek.” dedi. Prof. Şentürk, İbn Haldun Üniversitesi’nde Arapça eğitim veren akademisyenlerin de Middlebery’de eğitmen olarak görev yapmasının önünün açılacağını da kaydetti. İki üniversite İngilizce eğitimi konusunda da iş birliği yapacak. Bu arada, Middlebery Üniversitesi’ni ziyareti sırasında Prof. Şentürk’e eşlik eden Arapça Bölümü Başkanı Mahmud Abdullah, Mart ayında İbn Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “Arapça Eğitim Metodlarını Geliştirme” başlıklı sempozyuma katılacak.