İbn Haldun Üniversitesi Ailesi Online Bayramlaşma Merasiminde Bir Araya Geldi

İbn Haldun Üniversitesi Ailesi, geleneksel bayramlaşma merasimini mevcut karantina sürecinden dolayı bu kez online ortama taşıdı. 24 Mayıs Pazar günü yani Ramazan Bayramının birinci günü gerçekleştirilen bayramlaşma; mütevelli heyeti üyelerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Bayramlaşma merasimimiz Youtube hesabımızdan da canlı yayınlandı.

“Rüyalarımızda Bile Üniversitemizi Görüyoruz”

Hafız Yunus Balcıoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde kısa bir konuşma gerçekleştiren Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. İrfan Gündüz, “Mevcut sıkıntılı süreçte eğitim-öğretim ve diğer tüm kurumsal işlerimizi hiçbir aksama olmadan yürüttük. Bu başarı başta Mütevellimiz olmak üzere tüm mensuplarımızın… Rüyalarımızda bile Üniversitemizi görüyor; uluslararası kulvarda çok başarılı bir üniversite olması için çalışıyoruz. Kendi imkanlarıyla hayatını devam ettiren bir üniversite kurma yolunda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm Mütevelli Heyeti üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı ve katılımcıların bayramını tebrik etti.

“Birçok Bayramı Bugün Bir Arada Yaşıyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk ise tüm mensuplarımızın bayramını tebrik ederek başladığı konuşmasında, son yaşadığımız dönem için zorlu bir maraton benzetmesini yaparak şunları söyledi: “Elhamdülillah bu zorlu dönemi başarıyla tamamladık. Bu bayram bizim için birkaç açıdan bayram. Her ne kadar sabır imtihanlarıyla dolu da olsa orucun ardından bayrama kavuştuk. Ramazan ilahi bir yardım, manevi bağışıklık aşısı oldu adeta bize… Yine geçtiğimiz günlerde Bahar Dönemi’ni başarıyla tamamladık, akademik takvimimizde hiçbir aksama olmadı. Birçok üniversitenin yaşadığı bocalamayı biz yaşamadığımız gibi, üstün bir gayret ve özveriyle ahenk içinde dönemi tamamlamış olduk. Dolayısıyla bu bizim için ikinci bayram. Bir diğer bayram ise, pandemi sürecinde devletimizin aldığı tedbirlerin ve halkımızın özverisinin sonuç vermesi, normalleşmenin başlamış olması… Bu da bizim için sevindirici bir durum…”

Prof. Şentürk, Eylül ayı itibariyle açılacak olan yeni kampüsümüzün bizim kızılelmalarımızdan biri olduğunu da belirterek, “inşallah yeni dönemde hep birlikte çalışmalarımızı orada sürdüreceğiz. Fikri bağımsızlık bayrağını göndere çekeceğiz.” diye konuştu.

“Üniversitemiz, Ülkemizin Geleceğinde Pivot Kurumlardan Biri Olacak”

Bayramlaşma merasiminde Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan da bir konuşma yaptı. Yaşadığımız pandemi sürecinin dünya için bir imtihan olduğu kadar, biz Müslümanların daha iyi bir kul olmasına vesile olup kulluk bilincine erecekleri bir imtihan olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Yaşadığımız süreç bir bakıma dünyanın yaşadığı sıkıntıların daha net bir şekilde görülmesine sebep oldu. Bu noktada üniversitemizin varlığı ve hedefleri daha da ön plana çıkıyor. Dünyayı daha iyiye, güzele yöneltecek fikirlere ihtiyaç var. Fikirlerimizi insanlığın kurtuluşu için üreteceğiz.

Yakında yeni yerleşkemize taşınacağız. Bu dönemde birçok kurumun planlamalarında aksaklıklar yaşandı. Hamdolsun biz planlarımızı çok önceden yaptığımız için hiçbir aksama yaşanmadan bugünlere geldik. Yine ülkemizin sağlık yatırımları, dünyadaki birçok ülkeden daha iyi geçirmemizi sağladı bu süreci. Bu anlamda ülkemiz ilerde dünyanın önemli bir ağırlık merkezi olacak, Üniversitemiz de bunun pivot kurumlarından biri olacak. Buna inanıyorum.”

Mütevelli Heyeti üyelerimiz Nurettin Eroğlu, Mevlüt Uysal, Yasin Kartoğlu’nun; Genel Sekreterimiz Mehmet Yücel Türksezer’in ve akademisyenlerimiz adına Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Öcal’ın da kısa bir selamlama konuşması yaptığı programda ayrıca öğrencilerimiz adına İHÜ ÖTK Başkanı Abdülkerim Pirim söz aldı.  Mehmet Yücel Türksezer yaptığı kısa konuşmada, “Kuruluşunun gerçekleşmesinden itibaren hizmet ettiğim Üniversitemiz, bugün hızla büyüyen ve misyon-vizyon değerlerine hızla yaklaşan bir kurum oldu” değerlendirmesinde bulundu. Abdülkerim Pirim ise, “Birçok üniversitenin öğrencilerini mağdur ettiği, onların taleplerine cevap vermedikleri bir süreçte, İbn Haldun Üniversitesi’nin gerek eğitim-öğretimde ve akademik takvimde sergiledikleri titizlik ve gerekse biz öğrencilerin taleplerine gösterdikleri hassasiyet için çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Ofis Daire Başkanı Enes Yalman’ın yeni kampüsümüzden yayına katıldığı ve kampüs atmosferini online ortama taşıdığı programda, yurtlarımıza bağlanılarak, uluslararası öğrencilerimizle de kısa birer mülakat gerçekleştirildi.