İbn Haldun Üniversitesi ilk doktora öğrencisini mezun etti

Tarihin yeniden yazıldığı dünyada yeni bir medeniyet anlayışı iddiası ile yola çıkan, sosyal bilimler alanında söz sahibi olan, dünyanın medeniyet iklimine yön verecek, fikren bağımsız yeni İbn Haldun’lar yetiştirmeyi hedefleyen İbn Haldun Üniversitesi ilk doktora öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyor.

Medeniyet Araştırmaları Anabilim Dalı doktora alanında tez danışmanlığını İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk’ün yaptığı doktora öğrencisi Mukerrem Mifta Shafi, “Din ve Medeniyet Arasındaki Sınırın Aşılması: İslam ve Batı Medeniyetleri Çalışmalarında Akımlar ve Örnekler” başlıklı tez çalışmasını tamamlayarak İbn Haldun Üniversitesi’nin ilk doktora mezunu oldu.

Üniversiteye bağlı Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nde gerçekleşen mezuniyet töreninde, Prof. Şentürk doktora öğrencisi Shafi’yi tebrik ederek, bundan sonraki akademik çalışmalarında başarılar diledi.

Çok uluslu ve lisans üstü öğrencileri mezun olduklarında tercih edilen, eğitim kalitesi ve sağladığı akademik ve fiziki olanaklarla öne çıkan İbn Haldun Üniversitesi,  dünyadaki en iyi 100 üniversite arasına giren gerçek bir araştırma üniversitesi olmayı hedefliyor.

Medeniyetler İttifakı Enstitüsü MEDİTMukerrem Mifta Shafi