İbn Haldun Üniversitesi ilk Kış Okulu Mezunlarını Verdi

27.01.2018
İbn Haldun Üniversitesi ilk Kış Okulu Mezunlarını Verdi
SKS tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kış Okulu ilk mezunlarını verdi.

İbn Haldun Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Departmanı (SKS) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kış Okulu ilk mezunlarını verdi. Çatladıkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekte öğrenciler katılım sertifikalarını İbn Haldun Üniversitesi Genel Sekreteri Erkam Tüzgen'den aldılar.

Törende konuşan Tüzgen, İbn Haldun Üniversitesi'nin "Fikri Bağımsızlık" ve "Açık Medeniyet" kavramları ile başladığı eğitim hayatında, yabancı dillere de büyük önem verdiğini vurguladı. Tüzgen, "Biz İbn Haldun Üniversitesi'nde öğrencilere bir şey satmıyoruz. Kış Okulu'nun amacı da bu değil. Amacımız, genç öğrencilerin geleceğe ilişkin fikirlerinin önünü açmak" diye konuştu.

Türkiye genelindeki lise öğrencileri arasından TEOG puanlarına göre seçilen 50 öğrenci, 5 gün boyunca İbn Haldun Üniversitesi Dil Okulu'nda, İngilizce eğitimi aldı. Her gün farklı bir tema ile eğitimlerini alan öğrenciler, bu temalara uygun gezilere de katıldı. Bu çerçevede TRT World, Ayasofya Müzesi gibi önemli mekanlar ziyaret edildi. İbn Haldun Üniversitesi SKS Departmanı tarafından düzenlenen Kış Okulu, programa yeni öğrenciler ile devam edecek. Bu çerçevede Kış Okulu'na katılacak öğrenciler Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Enstitüleri'nde, üniversitenin akademisyenlerinden dersler alacak.