İbn Haldun Üniversitesi “Kış Okulu” Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

01.02.2018
İbn Haldun Üniversitesi “Kış Okulu” Öğrencileri Sertifikalarını Aldı
SKS tarafından düzenlenen “Kış Okulu” programı iki hafta süren eğitimin ardından sona erdi.

İbn Haldun Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Departmanı (SKS) tarafından düzenlenen “Kış Okulu” programı iki hafta süren eğitimin ardından sona erdi. Kış Okulu’ndan mezun olan öğrenciler sertifikalarını İbn Haldun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk’ten aldı.

Kış Okulu sertifika töreninde konuşan Prof. Dr. Recep Şentürk, İbn Haldun Üniversitesi’nin mottosunun “fikrî bağımsızlık” olduğunu hatırlatarak, “Bağımsız olabilmek için taklitten uzak olmak gerekir. Biz öğrencilerimizin kendi kendine düşünebilen ve karar verebilen fikren bağımsız bireyler olmasını istiyoruz.” dedi. Üniversitenin amacının sadece bilgi vermek olmadığını belirten Prof. Şentürk, üniversitenin misyonunun düşünce üretebilme metodunu öğretmek olduğunu ifade etti.

“Batı'ya karşı değiliz ama Batı'ya bağımlı da olmayacağız”

Prof. Şentürk, günümüzde Batı dışı dünyanın fikren Batı'ya bağımlı olduğuna dikkat çekti. İbn Haldun Üniversitesi'nin amacının fikren bağımsız öğrenciler yetiştirerek Türkiye’yi fikren bağımsız bir ülke haline getirmek olduğunu söyleyen Prof. Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: "Batı'ya karşı değiliz ama Batı'ya bağımlı da olmayacağız. Bir yandan Marx'ı ve Freud'u öğretirken diğer yandan Gazzali ve İbn Haldun'u da öğreteceğiz." Prof. Şentürk, Batının akademik hegemonyasına karşı öğrencileri nasıl fikrî bağımsız bireyler olarak yetiştireceklerini ise şöyle anlattı: “Bunu mukayeseli eğitim metoduyla gerçekleştireceğiz. Hem Batı’da yetişmiş bilim insanlarının hem de İslam dünyasında yetişmiş ilim insanlarımızın fikirleri ile donattığımız öğrencilerimize bu iki ekol arasında gerekli mukayeseyi yapabilmeleri için Arapça ve İngilizce başta olmak üzere en az iki yabancı dil öğreteceğiz.”

“Bir insan tek başına dünyayı değiştirebilir”

İbn Haldun Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Hakkı Öcal ise, bir tek insanın bile dünyaya dair pek çok şeyi değiştirebileceği gerçeğine vurgu yaparak öğrencilere kendilerine olan güvenleri ve inançlarını yitirmemeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilere bol bol okumaları ve yazmalarını tavsiye eden Öcal, bu sayede Türkçelerini ve ifade yeteneklerini geliştirebileceklerini söyledi. Tüm bunların yanında yeni insanlarla dostluk kurmanın da önemli olduğunu vurgulayan Öcal, “Çalışma alanlarınıza dair önemli kişileri tanıyarak deneyimlerinden yararlanmanız kişisel başarınızla birleştiğinde hedeflerinize ulaşmanız kolaylaşır.” diye konuştu. Türkiye’nin seçkin liselerinden gelen Kış Okulu öğrencileri, sosyal bilimler ve yönetim bilimleriyle alakalı akademi dünyasının başarılı isimlerinden dersler aldı. Akademik derslerin yanında sosyal etkinlikler, geziler, film gösterimleri ve alanında uzman konuşmacılarla yapılan söyleşilerin yer aldığı Kış Okulu’na katılan öğrenciler, üniversite ortamıyla erkenden tanışma fırsatı bularak vizyonlarının gelişimine katkı sağladı.