İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Atilla Arkan Atandı

22.04.2021
İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Atilla Arkan Atandı
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Üniversitemiz Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Atilla Arkan atandı

Prof. Dr. Atilla Arkan Kimdir?

Adapazarı İmam Hatip Lisesi ve Marmara İlahiyat Fakültesi (1991) mezunu olan Atilla Arkan, doktorasını 1999 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Felsefesi alanında yaptı. Ayrıca Malezya İslam Üniversitesi, İslam Medeniyeti ve Düşüncesi Enstitüsü’nde 1996-1999 yılları arasında ikinci doktora çalışması için bulundu. 1994 yılında Sakarya Üniversitesi’nde akademisyen olarak göreve başladı. 2013’te aynı üniversitede profesör oldu. 2012-2014 yılları arasında misafir araştırmacı öğretim üyesi olarak Kanada McGill Üniversitesi, İslam Çalışmaları Enstitüsü’nde bulundu. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyeliği ve İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanlığının yanı sıra, 2017’den itibaren SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmaları Direktörü olarak da görev yapmış olan Prof. Arkan, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Din Felsefesi, İslam Düşüncesi ve Çağdaş İslam Düşüncesi alanlarında çalışan Prof. Arkan’ın yayınlanmış eserleri arasında; “İbn Rüşd Psikolojisi”, “İbn Meymun Felsefesinde Tanrı” kitapları ile “Psikoloji Şerhi / Kitabu'n -Nefs”, “İslam Ahlak Teorileri” çevirileri yer alıyor.

Sayın Prof. Dr. Atilla Arkan Hocamızı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz.