İbn Haldun Üniversitesi Türkiye Münazara Şampiyonası Türkiye Elemeleri Gerçekleştirildi

26.12.2018

Bu yıl 5.’si gerçekleştirilen İbn Haldun Üniversitesi Türkiye Münazara Şampiyonasının Birinci Türkiye Ön Elemeleri, 22-23 Aralık 2018 tarihlerinde Üniversitemizin Başakşehir Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinden, aralarında Münazara ve Düşünce Kulübümüzün eğitim sponsoru olduğu 11 lisenin de yer aldığı 56 seçkin okulun münazara takımlarının yarıştığı eleme turunda, 36 takım üst tura çıkmaya hak kazandı. İki gün süren eleme turunda yapılan münazara maçlarının yanı sıra, turnuva boyunca devam edecek olan sosyal medya yarışması için öğrenciler eğlenceli fotoğraflar çekip, güzel paylaşımlar yaptı.

“Üniversitemiz, Turnuvaya Akademik Bir Perspektif Katıyor”

İbn Haldun Üniversitesi Münazara ve Düşünce Kulübü Başkanı Mukaddes Kutlu, Türkiye Münazara Şampiyonası’nın geçen yıldan itibaren İbn Haldun Üniversitesi Türkiye Münazara Şampiyonası adıyla düzenlendiğini belirterek; “Bu turnuva Münazara ve Düşünce Kulübümüz için çok anlamlı bir deneyim. Amacımız Türkiye Münazara Şampiyonası’na akademik bir perspektif  katarak daha ileriye taşımak” dedi. İbn Haldun Üniversitesi Münazara ve Düşünce Kulübü Başkan Yardımcısı Muhammet Emirhan Sarı ise böyle bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları kaydetti: “Kulüp olarak bir şeyler başardığımızı görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Aynı zamanda aramıza katılalı henüz 2-3 ay olan yeni üyelerimizle böyle büyük çaplı bir organizasyon gerçekleştirmek de çok anlamlı. Üniversitemizi bu sene kazanan arkadaşlarımızın hafta sonlarını bizimle geçirecek kadar kulübe aidiyet hissetmeleri beni çok mutlu etti. Ayrıca bu imkanı bize sunan üniversitemize de çok teşekkür ediyorum. Kusursuz, sorunsuz bir organizasyon oldu.” Sarı, turnuvaya Türkiye’nin çok farklı bölgelerinden öğrencilerin geldiğini ama bu çeşitliliği daha da artırmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Türkiye Münazara Şampiyonası ile ilgili hedefimiz daha çok ilden ve daha çok liseden daha fazla öğrencinin bu şampiyonada yarışmasıdır.” dedi.

“Bu Turnuva Hakikaten Türkiye’nin Münazara Şampiyonası!”

Türkiye Münazara Şampiyonası Jüri Heyeti Başkan Yardımcısı Beritan Zorkun Arık da yaptığı değerlendirmede İbn Haldun Üniversitesi Türkiye Münazara Şampiyonası’nın Türkiye’de en fazla okulun katıldığı ve en fazla ilin temsil edildiği turnuva olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Bu turnuva adından da anlaşılacağı üzere hakikaten Türkiye’nin münazara şampiyonası! Okulların hepsi başarı elde etmek istiyorlar. Benim gözlemlediğim kadarıyla çocuklar hem eğlendiler hem çok şey öğrendiler. Tabi bazıları başardılar, bazıları ise kaybettiler. Ama günün sonunda hepsi çok mutluydu. Bunda İbn Haldun Üniversitesinin çok büyük payı var. Üniversitenin bize sağladığı imkanlar, yaptığı ev sahipliği sayesinde hem biz jüriler hem katılımcı lise öğrencileri hem de öğretmenlerimiz burada çok keyifli zaman geçirdiler.”

“İbn Haldun Üniversitesi, Turnuvaya Çok iyi Ev Sahipliği Yaptı”

İbn Haldun Üniversitesi Türkiye Münazara Şampiyonası Jüri Heyeti Başkanı Engin Arıkan da “Çok sayıda genç insan, çok çeşitli konularda çok yaratıcı ve centilmence münazara yapıyorlar. Kendilerini geliştiriyorlar. Çok daha bilgili, çok daha hoşgörülü çok daha açık fikirli hale geliyorlar. Öne sürdükleri düşünceleri gerekçelendirmeyi, karşı tarafın düşüncelerini anlamayı ve ona karşılık vermeyi öğreniyorlar. Bunları gördükçe ben çok memnun oluyorum. Bu turnuvada da çok iyi bir ev sahibiyle, olumlu ve rahat koşullarda bu turnuvayı gerçekleştirdiğimiz için de İbn Haldun Üniversitesine çok teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu. İbn Haldun Üniversitesi Türkiye Münazara Şampiyonası Jüri Heyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Özmısırcı ise liselerde münazara yaygınlaştıkça kalitenin yükseldiğini ve bu turnuvada bu gerçeği  gözlemleme fırsatı bulduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Turnuvada çok iyi takımlar vardı. İbn Haldun bizi çok güzel ağırladı. Turnuvalarda ekseriyetle fiziki imkan sıkıntısı hissedilir. Bunlar öğrencilerin motivasyonunu etkileyen ve turnuvanın konforunu üst seviyeye taşıyan şeyler. İbn Haldun’da yeterli imkanlar sağlandığı için biz sadece münazaraya odaklanabilmenin rahatlığını yaşadık. Bu da işin keyfini arttırdı.”